9. 9. 2021

Novinka pod lupou: Stephen (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Stephen
Žánr drama, minisérie
Stanice ITV
Premiéra 30. 8. 2021
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie navazuje na film The Murder of Stephen Lawrence z roku 1999. Příběh se odehrává v roce 2006, třináct let po smrti Stephena, který zemřel při rasově motivovaném útoku 22. dubna 1993, když čekal na autobus v Elthamu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Docela obyčejná kriminálka, která nejvíce těží z toho, že vypráví příběh podle skutečné události. První díl mě ale nedokázal nalákat na další sledování. Byl na mě dost suchý.

Obecně mám podobný koncept ráda. Je tu nevyřešený případ, který se udál před mnoha lety. Nyní se k němu vyšetřovatelé vrací a odhalují nová vodítka, která můžou vést k dopadení pachatele. Zní to dobře, ale ve výsledku mi to přišlo jako šeď a nuda. Hlavní hrdina je nemastný neslaný, necítím u něj ten zápal do případu.

Vyšetřovací linka se navíc střídá s příběhy rodičů zabitého chlapce. Ti jsou nyní rozvedení a každý má vlastní život a agendu… a oba dva mi tam přijdou úplně navíc. Pilot mi moc neutíkal, nebavil mě a nenalákal na další díly. Není to to nejhorší, co jsem kdy viděla, ale k poutavým kriminálkám má v mých očích také daleko.

  • podle skutečné události
  • nevýrazné postavy
  • nulové tempo
  • bez atmosféry
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu