13. 9. 2021

Novinka pod lupou: On the Verge (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název On the Verge (S nervama v koncích)
Žánr drama, komedie
Stanice Netflix
Premiéra 6. 9. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Julie Delpy, Elisabeth Shue

O čem to je?

Seriál se točí okolo čtyř matek z Los Angeles, jejich manželství, kariér a rodin. Hrdinky se rozhodnou změnit svůj život k lepšímu, aby ze sebe daly maximum a ještě něco dokázaly.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál mi hodně připomněl taková ta jiná odlehčená dramata o skupince kamarádek – Sex and the City, Valerie atd. Všechny jsou na jedno brdo, jen v nich hrají jiné herečky. Ono asi není moc různorodých témat, které by se v takovém seriálu mohly řešit. Prostě o čem se tak může bavit čtveřice padesátiletých kamarádek – práce, děti, vztahy, krize středního věku. Proto taky všechny tyto seriály vypadají jako přes kopírák. Jinak to není ani u superhrdinů, teen seriálů nebo telenovel. Jen těžko se dá odlišit od konkurence, která se vysílá na každém rohu.

Každopádně když pominu, že to není nijak originální, tak se na pilot koukalo celkem dobře. Hlavní hrdinka, která se chce po letech vrátit do práce, byla tedy přehnaně, ale přehnaně dramatická. Nejen, že zažila panický záchvat, protože jí nevyšel pracovní pohovor, ale taky z naprosto nevinného rozhovoru s manželem vyvodila, že ji chce opustit (což samozřejmě byl úplný nesmysl) a dramaticky utekla pryč a když volala kamarádce, tak zněla, jako by plánovala spáchat sebevraždu.

Takže počítejte s tím, že je to trošku přitažené za vlasy. Chování místy postrádá logiku, takže kdo je na to háklivý, měl by se této novince asi vyhnout. Za mě v pohodě, jako oddychovka ideál. Ale nic víc z toho nebude.

  • sympatické postavy
  • příjemná atmosféra
  • flashbacky do mládí
  • přehnaně dramatická hrdinka
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu