28. 9. 2021

Novinka pod lupou: The Big Leap (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Big Leap
Žánr drama, taneční
Stanice Fox
Premiéra 20. 9. 2021
Vysílání pondělí
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Fiktivní seriál se inspiruje reality show Big Ballet. Jde o moderní příběh o druhých šancích, cestou za sny a právem na to, co nám patří. Skupinka různorodých a dosud neúspěšných postav se snaží změnit své životy. Rozhodnou se zúčastnit se potenciálně životní taneční soutěže, která vrcholí živým představením Labutího jezera. To, co jim chybí z hlediska profesionálního tanečního výcviku, si bohatě vynahrazují svou jedinečností, snahou a touhou uspět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No tak moment. Mám několik bodů, které by se tady měly pořádně prodiskutovat. Na seriál jsem se těšila, trailer na jaře byl jedním z nejpovedenějších a ukázal směs sympatických postav, emocí a tance, tedy všechno, co já v seriálu můžu.

Pak přišel první díl, který si docela udržel tyto prvky z traileru, ale na druhou stranu ne tak docela. To kouzlo, které se uzavřelo do dvou nebo tří minut v ukázce, se tady logicky muselo roztáhnout do 45 minut, což znamenalo, že místy toto roztažení neudrželo a prasklo. I když jsme tu měli magické momenty, dočkali jsme se i poměrně nezajímavých scén, ať už doma u soutěžících, nebo při intrikování producenta.

Co mi ale nejvíc neleze do hlavy, je samotný koncept soutěže. Oni dají casting pro tanečníky, kde se předvádí všichni, ať už tančí cokoliv – balet, hip-hop, modernu, latinskoamerické tance… prostě taková směsice. Ale pak už všechno pokračuje jen v baletu? A cílem je udělat baletní představení? Co je tohle prosím vás za nesmysl?

Každý, kdo viděl alespoň nějakou sérii SYTYCD nebo jiných tanečních reality shows, vám docela s jistotou poví, že takhle to opravdu nefunguje. Celý princip těchto soutěží je v tom, že každý účastník má svůj vlastní styl, ve kterém vyniká, a mnohdy – ne vždy, výjimky existují – ale mnohdy, když má tančit v jiném žánru (např. hip-hoper balet), totálně pohoří. Absolutně mi nejde do hlavy, jak tady můžou všichni postupující trénovat balet s cílem ve výsledku tančit balet.

Vím, že seriál má předlohu v podobě skutečné reality show. Jestli jí někdo z vás viděl – můžete mi říct, jestli to tam je taky tak? Že nezáleží na tom, jaký je váš taneční styl, ale ve výsledku jde jen a pouze o baletní vystoupení? To přece není možné.

Ale jinak dobrý. Zatím to byla taková seznamovačka s postavami, ale těším se na další díly, až se o nich budu postupně dozvídat víc. Doufám, že to neutnou předčasně, ale dočkáme se nějakého solidního konce, kde nezůstanou otevřené všechny vyvíjející se vztahy, kterých tu rozhodně není málo.

  • seriál z tanečního prostředí
  • sympatické postavy i herci
  • hudba
  • nechápu logiku této (fiktivní) reality show
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu