22. 5. 2021

Novinka pod lupou: Halston (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Halston
Žánr drama, minisérie, životopisný
Stanice Netflix
Premiéra 14. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie vypráví o rychlém vzestupu a pádu módního návrháře Roye Halstona Frowicka, který prosadil své jméno v módním průmyslu plném luxusu, sexu, statusů a slávy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Moje znalosti seriálů z dílny Ryana Murphyho se omezují pouze na Glee (miluju), 1. sérii Scream Queens (katastrofa) a pár náhodných epizod Nip/Tuck v televizi, takže mimo to, že na jeho tvorbu rozhodně nejsem žádný odborník, tak hlavně pro mě jeho jméno neznamená zaručenou kvalitu ani vysoká očekávání. Tato skutečnost se nakonec vyplatila a Halston příjemně překvapil.

Jméno Halston už jsem samozřejmě slyšela, ale nic moc podrobnějšího jsem o tomto módním návrháři nevěděla. Kdo se v tomhle odvětví vyzná a zbožňuje ho, musí být ze seriálu nadšený – alespoň co se týče odkazů na návrhářská jména, módní domy a ikony. Já pobrala takovou 3/4 věcí, a i když znám i pojmy jako haute couture, tak mi pár narážek a jmen předpokládám uteklo. Orientovat se v tom ještě podrobněji, asi bych si to dokázala užít ještě více.

Líbilo se mi intro Lizy Minnelli, postava (= osobnost) je velmi sympatická a přišla mi i dobře zahraná, šla jsem si potom pustit originál toho songu a fakt věrné. Ewan McGregor je prostě skvělý, tady není o čem. Jediné, co mě na pilotu nebavilo, byla ta jeho milostná linka – a pro jistotu uvádím, že to fakt není z důvodu jeho orientace. Každopádně chápu, že se v životopisné minisérii musí promítnout i jeho osobní rovina, a ne jenom ta pracovní, ale bylo by fajn, kdyby se jí ve zbylých dílech věnovali co nejméně a zaměřili se hlavně na jeho kariéru.

Jinak já mám tyhle dobové seriály založené na realitě moc ráda, hned jsem si šla po pilotu počíst nějaké reálie, se kterými nejsem obeznámená, a už se těším na díl s módní přehlídkou “The Battle of Versailles”!

  • odkazy a narážky na módní domy, ikony a návrháře
  • Ewan McGregor
  • retro doba, kostýmy a celkový vizuál
  • intro Lizy Minnelli
  • milostná linka
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Mám životopisné seriály ráda. Krimi thrillery jsou nejlepší, ale moc se mi líbí i dramata o slavných lidech. Tato novinka vypadá dobře, docela mi připomíná pár let starou minisérii Fosse/Verdon, jen se odehrává v módním průmyslu.

Ewan je v hlavní roli parádní. Tento herec se skutečně dokáže vžít do jakéhokoliv charakteru. Homosexuálního návrháře mu věřím od první scény a těším se, až uvidím celou sérii, jeho vzestup i pád. Osobně jeho příběh neznám a nebudu si ani nic hledat, abych se mohla více dozvědět při sledování.

Jinak tu v podstatě není, co říct. Kouká se na to dobře, minisérie je kvalitně natočená. Pokud vás láká téma módy a návrhářského průmyslu v 60. letech, tak určitě Halstona vyzkoušejte. Už jen pro duo Halston/Minnelli. Představitelka Lizy je také úžasná, získala si mě svým vystoupením naplno. Vedoucí castingu odvedli obecně práci na jedničku, obsazení se skutečně povedlo.

  • podle skutečné události
  • herecké výkony
  • nic vzrušujícího, seriál si jede v jedné klidné rovině
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
AislinK

AislinK

Já se přiznám, že jsem jméno Halston neslyšela a vůbec jsem o jeho existenci nevěděla. Každopádně už...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla o dalším slavném příběhu, o kterém jsem dosud netušila....
před 2 roky
Další články k tématu