16. 9. 2021

Novinka pod lupou: Dvojka na zabití (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dvojka na zabití
Žánr komedie/krimi
Stanice Prima
Premiéra 11.9.2021
Vysílání sobota
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Na jedné straně rozervaný, depresivní a jedovatě ironický nadporučík Martin Rykl, na té druhé slušná, ambiciózní a organizovaná podporučík Karolína Světlá. I přes všechny rozdíly světa musí tato dvojka spolupracovat, což přináší řadu více či méně vtipných a nebezpečných situací. Jenže ve finále, jak se říká protiklady se přitahují…

Trailer

A jaký je váš ortel?

Nečekala jsem nic a dostala jsem ještě méně. Jasně, není to kriminálka, ale komedie, ale to jsem čekala. Humor je ale tak moc špatný, dětinský či sexistický, že se mi otevírala kudla v kapse. Vážně se na tohle lidi ještě pořád dívají? Slyšeli o tom, že už je 21. století?

Podle stejného klíče jsou napsané i postavy. Policajt-alkoholik, kterého by každý soudný nadřízený už dávno vyrazil, sexy policajtka bez špetky charakteru, či chlípní obtloustlí policajti. Chci toho moc, když chci aspoň kapičku invence? Asi ano…

Z obsazení stojí za zmínku především Jakub Prachař, kterému postava floutka sedí. Sara Sandeva je v roli policajtky prkenná a Miroslav Vladyka jako šéf vzbuzuje spíš smích. Nicméně u posledního jmenovaného to byl patrně účel.

O ději se taky nedá moc mluvit. Snad každý, kdo viděl někdy nějakou kriminálku, hned na začátku dílu odhadne, kdo je vrah. Vyšetřovací metody v podstatě neexistujou, nebo jsou postavený na hlavu. Nic extra.

Když to porovnám s Poldou, tak ten měl aspoň hlavu a patu a dobrou sestavu. Tohle nemá ani dobrý děj, ani postavy. Popravdě fakt netuším, proč by se na tohle někdo chtěl koukat.

  • Jakub Prachař
  • Postavy
  • Děj
  • Humor
20 %
Mé hodnocení
litllewitch

Snažím se najít něco pozitivního, ale je to těžké. Vtipná komedie to nebyla ani smykem. Při těch oplzlých vtipech na postavu Sandevy ze strany jejích kolegů se mi otvírala kudla v kapse. Tohle jestli se u nás nazývá humor, tak mě zabte rovnou. Jediná světlá chvilka (pun intended), alespoň co se týče humoru, nastala v těch literárních narážkách na jméno Karolína Světlá (a potom Světlá x Neruda), i když samotná Světlá na to měla jiný názor. Mně, jakožto milovníkovi literatury, to každopádně přišlo vtipné, takže aspoň něco. Jo a ještě má Sara Sandeva moc hezké vlasy.

Kriminální zápletkou tomu taky nepřidali. Nic moc ojedinělého, neviděla jsem tam ani žádný zajímavý serializovaný příběh, teda kromě těch problémů kolem postavy Prachaře a celé, předpokládám, romantické linky. Jako takhle, Prachaře mám fakt ráda už od dob Horákových, třeba v Máme rádi česko ho miluju, ale tady byl i na mě příliš. Neumím si představit, že mi jeho osobnost vadí i normálně, to bych pilot vypla asi po prvních dvou minutách, které byly mimochodem kinematograficky hodně tragické.

Zastávám taky toho názoru, že přimhouřím oči a odhodím brýle u seriálů, které jsou třeba jednodušší nebo hloupější, pokud mají nějaký pár, kterému fandím. Takže jo, romantická linka z mého pohledu zmůže hodně. Navíc miluju hate to love! Bohužel, tady je mi úplně jedno jak a kdy (a jestli) se dají dohromady. Spíš jsem celý pilot přemýšlela nad tím, jestli je pravda, že spolu Prachař a Sandeva něco v reálu mají. Nevíte to někdo? :D

Podtrženo sečteno, za posledních pár dní jsem viděla 3 nové české seriály (Hvězdy nad hlavou, Pan profesor a teď tohle) a můžu s klidem prohlásit, že tohle bylo fakt nejhorší. Nemám žádnou potřebu vidět někdy ještě nějaký díl, spíš se tomuto budu odteď vyhýbat velkým obloukem.

  • literární vtipy
  • oplzlé vtipy a humor obecně
  • potenciální romantická linka
  • nemám vůbec chuť koukat dál
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Proč ve většině seriálů spárují tvůrci protiklady tak, že máme suchara ženskou, která má osinu zaraženou v zadku a zůstává vždycky chladná jako kámen, a kolegu, který nemůže být větší troska a flegmatik?

První díl mě na další sledování nenalákal. Nepřišlo ani příjemné překvapení jako u Osady, která příjemně utekla. Tohle už tu bylo padesátkrát, točí se hrstka typů seriálů stále dokola, v podstatě nevzniká nic nového, jen ten samý koncept na jiné stanici a s jinými herci. I když vám kolikrát přijde, že to jsou vlastně ti samí herci pořád dokola.

Na prvním díle nebylo nic katastrofálního, ale ani nic výjimečného. Zařadila bych ho do pytle k těm, které sledujete jako podkres a když skončíte, nevzpomenete si, co se tam vlastně dělo. Úvodní scéna byla docela zábavná, ale celkově je to docela málo na to, aby seriál dokázal utkvět v paměti.

  • úvodní scéna je vtipná
  • nerve oči
  • jednoduché – nemusíte dávat pozor
  • nic nového pod sluncem
  • není pro aktivní sledování (rychle zapomenete, co se dělo)
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Argumentum ad hominem je projevem argumentační slabosti (nedostatečnosti).
před 2 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

A vy jste tady něčím argumentoval? Jen se zbytečně chováte jako hulvát a do úplně nesouvisícího tématu...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Slaboduchých a mentálně retardovaných obyvatel je přibližně 25 %, drtivá většina z nich má volební...
před 2 roky
Další články k tématu