19. 12. 2021

Novinka pod lupou: Liga mužské moudrosti (Youtube)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Liga mužské moudrosti
Žánr komedie, webseriál
Stanice Youtube
Premiéra 12. 12. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavní myšlenka seriálu je, že se tvůrci musí postavit proti hyperkorektnosti současné doby, proti špatně podanému či zneužívanému fenoménu #metoo a tak dále.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Skoro na mizině je fajn oddychovka, takže označení „od tvůrců Skoro na mizině“ zní slibně. Na druhou stranu jsem ale už před zhlédnutím na timeline zahlédla několik ne zrovna lichotivých názorů, takže jsem si nechávala mysl otevřenou.

První díl byl hodně silný kafe. O vtip se seriál snaží, to se mu nemůže upřít. Bohužel, do mého vkusu se příliš netrefuje. Sází na sprostý nevkusný humor, v jehož středu stojí nechvalně proslulí fanoušci Baníku, kteří se dnes a denně dostávají do křížku s více či méně feministickými spolupracovnicemi.

Dva vtipy se v průběhu půlhodinového pilotu protočí minimálně pětkrát, stojí na nich celý příběh. Podruhé už začnete nadzvedávat obočí, potřetí protáčet panenky, počtvrté se modlíte, aby už byl konec. Tohle se opravdu moc nepovedlo. Dá se to shrnout poměrně stručně: Buranští chlapi z hospody si honí ego tím, že nehodlají dělat kompromisy, sprostě nadávají, křičí Baník pyčo, uráží své kolegyně/přítel­kyně/manželky a nafouknou se, kdykoliv jim někdo něco řekne. Dál pokračovat nebudu.

  • upřímně mě nic nenapadá
  • postavy
  • vtipy
  • situace
  • celkově se to opravdu nepovedlo
10 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
andromache

andromache

To už záleží na interpretaci každého ;).
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Správná výslovnost je patrně TADY.
před 2 roky
šotek10

šotek10

Když to porovnám s jinou tvorbou od tady těch tvůrců? Tak je to hodně slabé, ale pár fajn momentů se...
před 2 roky
Další články k tématu