18. 6. 2018

Novinka pod lupou: Impulse (Youtube Red)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Impulse
Žánr Drama / Sci-Fi
Stanice Youtube Red
Premiéra 6. 6. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Šestnáctiletá Henry objeví, že má schopnost teleportace. Poprvé, když to zjistí, je v autě se středoškolským oblíbencem, který se ji pokusí znásilnit. Hrdinka dostane záchvat a teleportuje se. Při tom dojde k rozdrcení celého auta a student téměř zemře. Seriál dále zkoumá hrdinčinu potřebu vše si s ním vyříkat a odvodit z celé události následky pro něj i pro ni. Kromě toho se musí vypořádat se svými novými schopnostmi.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hodně povedený seriál. Úvod pilotu se rozjíždí pomaleji, vypadá to jako běžné středoškolské drama, které ale po chvíli má hodně dobrý zvrat. Kdyby v něm však chyběla nadpřirozená složka, docela by se i dalo tvrdit, že jde o druhou verzi 13 Reasons Why. Oba seriály jsou si blízké nejen samotným tématem, ale i postavami a celkovou pochmurnou atmosférou. Pokud tedy 13RW patří mezi vaše oblíbené seriály, určitě vyzkoušejte také Impulse.

Mám ráda teen dramata, takže jsem od začátku věděla, že se mi to bude líbit. Ale čím dál pilot postupoval, tím více mě to bavilo. Líbí se mi, že seriál zobrazuje počátky hrdinčiny schopnosti. Je skvělé vidět, jak je vnímá, jak se s nimi seznamuje a učí se, co všechno vlastně dokáže. Myslím, že je to o dost zábavnější, než kdyby už byla ostřílený veterán a používala teleportaci suverénně. Na to je přece jen čas, ať už v průběhu série, nebo případně i v dalších řadách, pokud Youtube své seriály vůbec prodlužuje nebo začne prodlužovat. V tom poznávání a seznamování se schopnostmi mi Impulse zase připomíná čerstvou novinku Cloak and Dagger, která je v tomto smyslu hodně podobná.

Hlavní hrdinka je hodně sympatická. Casting byl celkově zvolen výborně, dokonce ani rodinné problémy tady díky hercům nejsou až tak vytěžované, aby divákovi lezly tolik na nervy. Samozřejmě, že když máte v hlavní roli šestnáctiletou holku, která navíc dostává záchvaty, starosti rodičů se nevyhnete. Ale líbí se mi, že to tu není až tak výrazné, že se seriál spíše soustředí právě na samotnou hrdinku a její emoce, city a myšlenky. Ostatní postavy ani nejsou moc potřeba, ona to zvládá spolehlivě táhnout sama.

Za sebe musím říct, že Youtube Red zase nezklamal. Nemůžu se dočkat dalších novinek, které se na YT budou streamovat. Doufám, že kvalita zůstane stále stejně vysoká.
  • hlavní hrdinka
  • seznamování se schopnostmi
  • nevnucující se rodinná složka
  • propojení schopností a záchvatů (nemoci)
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
ragelly

ragelly

už je objednaná
před 5 roky
kneznaL

kneznaL

Aha, tak to je super. Díky.
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Seriál mě bavil, i když místy mi postavy lezly svým chováním na nervy :D Ale v kterém...
před 3 roky
Další články k tématu