26. 4. 2018

Novinka pod lupou: Barry (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Barry
Žánr Komedie / Krimi
Stanice HBO
Premiéra 25. 3. 2018
Vysílání neděle 22:30 hodin
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Barry je nájemný zabiják, který svou další oběť sleduje až na jeho kurz herectví. Hrdinu začne toto odvětví zajímat a rozhodne se stát hercem, aby změnil svůj život k lepšímu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ok, mám pocit, že seriál o mnoho více lidí naláká až poté, co se mrknou na obsah. Není to jeden z těch, do kterých půjdete jen tak naslepo jen proto, že jde o dílo od HBO. Já jsem se nijak extra netěšila, protože já a HBO komedie (pokud se tak těm půlhodinovkám vůbec dá říkat) moc nejdeme dohromady. Navíc další seriál s jménem hrdiny v názvu? No… prostě jsem šla bez nadšení. Výsledek ale hodně příjemně překvapil.

Jde totiž o téma, které se jen tak nevidí. Nicméně hned jak začnou odbíhat první minuty, nejde nezačít srovnávat s dalším milovaným zabijákem. Samozřejmě, že nemluvím o nikom jiném, než o samotném Dexterovi. Barry je mu v mnoha ohledech hodně podobný, ať už jako postava, tak i jako seriál obecně. Nicméně rozhodně se nedá házet oba do stejného pytle. Dexter a jeho morální kód jsou jedna věc, Barry nemá svědomí, ale zato ke svému velkému překvapení zjistí, že má herecké ambice (asi proto je to „komedie“).

Příběhově se toho v pilotu mnoho nestane, v podstatě jde jen o to, abychom hlavního hrdinu poznali a zjistili, jaký vztah má ke své práci a ke svým snům. Další epizody by mohly být trošku akčnější, protože pilot naznačil, že i když je tohle docela snílek, tak se nebojí vrátit zpět do reality a postřílet všechny kolem sebe. To střídání žánrů, pocitů a celkové atmosféry je tak náhlé, že jste z toho po celou dobu sledování v šoku, ale zároveň se od toho nemůžete odtrhnout. Výborná kombinace!

Herecky stojí vše na hlavním představiteli, který podle mého názoru nemohl být vybrán lépe. Role mu dokonale sedne, hodně mě baví ho sledovat. Nicméně tím, jak je výrazný, tak mi přijde, že ostatní (a není jich tam málo) tam jsou jen aby se neřeklo. Nikdo další mě nezaujal do takové míry, abych si vůbec po pár dnech pamatovala, jak vypadal… Ale jak říkám, hrdina to plně vynahrazuje, a ostatně prozatím ani o nikoho dalšího moc nejde.

Ve výsledku tedy musím říct, že ač jsem nešla do seriálu s žádným očekáváním, odcházím velmi příjemně překvapená. Barry se mi dostává do watchlistu, jsem zvědavá na maraton.
  • hlavní hrdina a jeho představitel
  • nová verze Dextera
  • neokoukané (komediální) téma
  • ostatní postavy
  • místy až moc pesimistické
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

serialu dam sancu uz len koli hlavnemu protagonistovi ktoreho mam v oblube zo SNL(Saturday Night Live).
před 6 roky
Další články k tématu