27. 1. 2018

Novinka pod lupou: Next of Kin (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Next of Kin
Žánr Drama / Thriller
Stanice ITV
Premiéra 8. 1. 2018
Vysílání pondělí 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Lékařka Mona Shirani žije v Londýně se svým politicky aktivním manželem Guyem Harcourtem. Její rodinný život je však roztříštěn na kousky, když je Monin bratr brutálně zavražděn v době, kdy pracuje v zahraničí s lékařskou charitou. Jeho smrt přivede na světlo dlouho skrývaná tajemství a Monina rodina začne být okolím podezíraná. Každý její člen je stále více vtahován do spletité pavučiny zrady a konspirace, i když se všichni snaží chránit své bližní, ale i kariéry.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jsem zaujatá. Pilot byl sice dlouhý, ale docela nepředvídatelný, takže si dokázal udržet mou pozornost od začátku do konce. V jádru věci jde o rodinné drama, ovšem tahle rodina není zdaleka tak předvídatelná, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Tvůrci si dali pořádně záležet s vykreslením postav. Je pro mě velké překvapení, že jsou mi všichni sympatičtí a u všech mě zajímá, co se v nich skrývá. Je to zásluha nejen scénáře, ale také herectví. Jsou zde pro mě známá jména, i když The Good Wife jsem ještě neviděla. Jacka znám ze Smashe, kde mě extra neoslovil, tady to vypadá lépe. Obsah seriálu říká, že se začnou odhalovat skryté tajnosti a lži, což pilot prozatím moc nepředvedl. Zatím to spíše vypadá na lehce psychologické, částečně politické drama o truchlící rodině.

Next of Kin vypadá jako ten styl dramatu, které si představuju jako vhodné pro náročnější diváky. Dočkáte se zde propracovaného serializovaného příběhu, který postupně odkrývá další a další vrstvy a sebevědomě směřuje ke svému předem stanovenému cíli. Tvůrci jsou zcela jistě ostřílení veteráni, kteří svému řemeslu rozumí, protože ze seriálu čiší pokročilost ve všech ohledech. Výborné herectví je už jen třešničkou na už tak dost sladkém dortu.

Na druhou stranu ale rozhodně nejde o seriál pro každého. Tím nechci říct, že pokud se vám nebude líbit, označuju vás za nenáročné diváky, to rozhodně ne. Ale Next of Kin je hodně specifický seriál, zapomeňte na styl „vezmeme si od každého něco a potěšíme všechny“. Jak jsem řekla, přesně ví, co je jeho cílem, a směřuje tam nehledě napravo ani nalevo. A pokud se vám to nelíbí, nikdo vás koukat nenutí. Já jsem osobně zvědavá, jak se to vyvine dál, doufám, že příběh bude i solidně gradovat a vytvoří velkolepé finále, že tu nejlepší část jsme neviděli hned v pilotu, kdy došlo k docela brutálnímu zvratu v ději, který vlastně vše odstartovává.
  • seriál ví, čeho chce dosáhnout
  • sebevědomí z něj jen čiší
  • bezchybné herectví
  • překvapivý a brutální zvrat
  • nejde o seriál pro masy
  • pomalejší tempo a zvýšena psychologičnost nezaujme každého
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
zip

zip

Zní to dost dobře;-)
před 6 roky
Další články k tématu