31. 8. 2018

Novinka pod lupou: Love Is (OWN)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Love Is_
Žánr Drama, Romantický
Stanice OWN
Premiéra 19. 6. 2018
Vysílání úterý večer
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Je rok 2017 a vyzrálý zamilovaný pár vypráví svůj příběh o vzrůstu ke slávě v Hollywoodu v průběhu 90. let minulého století. Když se potkají, Nuri je podřadná scenáristka u komediálního sitcomu, která touží pracovat na dramatech. Yasir je nadějný scenárista a režisér, který však stále čeká na svou příležitost.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál je taková jedna velká slaďárna. Dlouho už jsem neviděla nic ryze romantického a je fakt, že kde jinde hledat, než na OWN. Samozřejmě je to černošská stanice, takže běloši v tomto vesmírů vůbec neexistují, všechny postavy jsou Afroameričani. Mně to nevadí, spíš mi úplně nesedí konkrétní výběr herců. Kluk je sympaťák, ale holka by na své osobnosti měla trošku zapracovat, nedokázala jsem si ji oblíbit, ačkoliv většinou to mívám naopak.

Příběh je rozdělen do dvou časových rovin – do přítomnosti, kde probíhá rozhovor s hlavním párem, kterému už je kolem padesátky, a hlavní děj se pak odehrává v minulosti, když hrdinové vzpomínají na počátky svého vztahu, na seznámení a podobně. Tento koncept se mi líbí, ale opět u mě selhává výběr hereckého obsazení – obě starší verze nejsou pro mě ani trošku sympatické a nebylo mi příjemné je sledovat, zvlášť když je kamera zabírala ve velkém detailu tak, že se jim sotva obličej vešel do záběru.

V minulosti vládne ujetá móda 90. let, ale jinak by se příběh dal klidně použít i v současnosti. Je to pořád to stejné dokola – potkají se náhodou, pro oba je to ale špatná doba, takže určitě nebudou moct být dlouho spolu, než je něco rozdělí, a po letech si k sobě zase najdou cestičku… viděli jsme to už tisíckrát a ještě tisíckrát uvidíme. Základem pro to, abych si užívala sledování, je tedy v tomto případě pro mě herecké obsazení. A jak jsem zmínila, to mi tu nesedí. Takže Love Is___ už dál sledovat nebudu.
  • nestárnoucí romantický příběh
  • kombinace současnosti a retro devadesátek
  • herecké obsazení
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu