28. 12. 2017

Novinka pod lupou: Tarantula (TBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Tarantula
Žánr Komedie / Animovaný
Stanice TBS
Premiéra 4. 12. 2017
Vysílání pondělí 22:00
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Uznávaný, leč necertifikovaný tatér v každé epizodě přednáší absurdní introspektivní monology o obyvatelích jeho městečka a jejich příhodách a dobrodružstvích.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Je vůbec představování všech těch animáků pro někoho z vás užitečné? Já bych je snad všechny vyhodila, přijdou mi úplně stejné a stejně nesmyslné. Doufala jsem, že Tarantula se bude alespoň trošku odlišná, nevím, třeba že tam budou nějací pavouci? Sice je k smrti nesnáším, ale pokud by to nebylo vytvořeno ve smyslu The Jellies, mohlo by to být něco trošku jiného. Bohužel, Tarantula je jméno jednoho z lidských hrdinů, kteří jsou naprosto obyčejní, trapní, nudní a škaredě nakreslení.

Je paradoxní, že asi jediný animák, u kterého se mi líbila kresba, byl seriál Tangled (a případně nové Duck Tales), který se zase nelíbil vám všem ostatním. Nevím, jestli mám v tomto žánru nějaké zamlžené vidění nebo co, ale prostě všechny ostatní mi přijdou neskutečně škaredé. Ale přežila bych to, kdyby byl příběh zábavný.

Asi tušíte, co bude následovat. Zábavné to nebylo, alespoň ne pro mě. Dokonce i prostředí hollywoodských ateliérů dokázali tvůrci dokonale znechutit, abych si skutečně neužila ani minutu z té pětadvacetimi­nutovky, která se vlekla, jako by měla čtyři hodiny.

OK, můžu vymyslet pozitivum, na rozdíl od ostatních animáků se tady humor netočí kolem nekonečného sletu sprosťáren. Nebo pokud jo, podařilo se mi to za dva dny od odsledování úspěšně zapomenout. Radši. Bohužel ani jiný druh vtipu tady u mě nefunguje, nenašla jsem tam žádné zábavné gagy a vtípky, u kterých bych se zasmála. Myslím, že opravdu ani jeden.

Celkově mi tohle přijde ještě horší než The Jellies, kde jsem sledování přežila relativně v pohodě. Tady jsem opravdu trpěla a neustále kontrolovala, kolik zbývá do konce (a pořád to bylo strašně moc). Bohužel, Tarantulu nemůžu doporučit nikomu, ani milovníkům animáků.
  • bez vtipu
  • nepěkná animace
  • příšerné, nesympatické postavy
0 %
Mé hodnocení
ragelly

Jsou žánry, které splývají, a jsou žánry, které jsou si hodně podobné. Jen málokterý žánr lze ovšem rozlišit tak moc jako animáky pro dospělé.

Nevím, čím to je, že jsou tyhle animáky tak „své“, ale je tomu prostě tak. Kdyby se někdo pokusil něco podobného natočit s živými herci (jako že by byly vidět i jejich obličeje, ne že jsou dabéři mrtví, eh), výsledek by byl mnohem umírněnější a normálnější.

Tarantula samozřejmě není výjimkou. Trpí všemi neduhy, kterými tyhle animáky většinou trpí, takže většina vtipů zkrátka nějakou náhodou prostě není vtipná a celkově je seriál… zvláštní.

Ale pár zajímavých věcí se najde. Hodně se mi líbí celkový koncept příběhu, jehož hlavní součástí je vyprávění příběhu. V současnosti se pohybujeme vlastně jen na začátku a na konci. Na začátku to není matoucí ani trochu, ale když tak člověk sleduje a zapomene, že je v minulosti, ten závěrečný návrat je docela vtipný.

Tohle vyprávění a vysvětlování staršího příběhu je zajímavé ve všech směrech, ale Tarantula až tak zajímavá není a splývá se všemi podobnými animáky.
  • koncept
  • absence humoru
  • splývá se vším ostatním
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Destinytte

Destinytte

Tenhle rok z těch animáků fakt moc nemám (předchozí roky si nepamatuju :D). Zrovna jsem zapla pilot The...
před 6 roky
-aninka-

-aninka-

Súhlasím, práve som dopozerala pilot a dlhších 20 minút som už dávno nezažila. Nuda, bez vtipu, bez...
před 6 roky
Vachisek

Vachisek

To je tak těžký udělat animák ve stylu Final Fantasy filmů? -_- Cpou nám levný hnus neustále animáky se...
před 6 roky
Další články k tématu