19. 2. 2019

Novinka pod lupou: Miracle Workers (TBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Miracle Workers
Žánr Komedie, Nadpřirozený
Stanice TBS
Premiéra 12. 2. 2019
Vysílání úterý, 22:30

Délka pilotu: 23 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Aby zabránili zničení Země, nízce postavený anděl Craig z oddělení lidských modliteb a jeho kolegyně Eliza musí vyplnit zdánlivě nesplnitelné přání: Musí pomoct dvěma lidem, Lauře a Samovi, aby se do sebe zamilovali.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavý seriál. Tedy zajímavý nápad. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že by se z toho dalo vytěžit víc, než co pilot ukazuje. Nevím, možná se to teprve pořádně rozjede v dalších dílech. Ale na novinku jsem se těšila, ovšem po zhlédnutí mé nadšení mírně zchladlo. Nedá mi to, abych nesrovnala s podobně laděným The Good Place, který měl pilot naprosto luxusní a dokázal zaujmout mnohonásobně více.

Moc se mi nelíbí, jak je Bůh v tomto seriálu vyobrazen. Jistě, dává to smysl, ale čekala jsem super cool postavu a odcházela jsem zklamaná. Tohle není žádný extra vtipálek nebo něco podobného. Spíš jen znuděný ožrala, kterého absolutně nic nezajímá. Trošku se to začalo zlepšovat ke konci dílu, ale i tak to bylo dost slabé. Na tuto postavu jsem sázela všechny karty, bylo mi jasné, že ostatní nebudou stát za moc, a to se mi jen potvrdilo. „Harry“ možná může nalákat nějaké diváky, ale jeho postava mi prostě přišla vyloženě nesympatická, stejně jako v případě jeho kolegyně.

Pilot je taková jedna velká představovačka, ale zároveň neukazuje mnoho z toho, jak to v nebi funguje. Myslím, že další díly se navíc budou spíše soustředit na povrch zemský a budou sledovat starosti a slasti páru, na kterém závisí osud celé Země. Představovala jsem si to trošičku jinak, podrobnější ukázání nebeského prostředí a něco ve smyslu detailnějšího ukázání plnění modliteb, jen moderněji (ten starý počítač mě neskutečně vytáčel).

Musím říct, že atmosféru má seriál skutečně dobrou a pohodovou a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Jen jsem čekala, že budu mít nový zamilovaný kousek, ale to se bohužel nestalo. Nemám potřebu další díly vidět v dohledné době.
  • dobré téma
  • velký potenciál
  • Bůh a další postavy
  • nevyužitý potenciál
  • nedostatečně propracované (ukázané) nebeské prostředí
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Bylo jen otázkou času, kdy přijde seriál s nebeským motivem, který se bude snažit vytěžit něco z úspěchu The Good Place. A i když má seriál nakonec úplně jinou zápletku, tak mi právě The Good Place hodně připomněl.

Zaujalo mě na něm obsazení. Daniel Radcliffe sice bude navždy Harry Potter, ale nikdo mu nemůže upírat to, že dokáže hrát. Zatím ve všem, v čem jsem ho viděl po Harry Potterovi, se mi zamlouval. Ať už to byla Women in Black, What If nebo tentokrát Miracle Workers. A Steve Buscemi si užívá Boha, mimochodem podle mého mnohem lepší volba než Owen Wilson, který ho měl hrát původně.

Celé to příjemně utíkalo, nebe bylo znázorněno zajímavě a bavilo mě spousta vtípku v pozadí jako plakáty v kanceláři a tak. I zápletka byla dobrá a na sázku s Bohem jsem byl zvědavý, jen je podle mě škoda, že si vybrali zrovna romantiku. Určitě by se našlo i něco zajímavějšího. Nicméně za podívání to podle mě stojí, i když The Good Place se to vyrovnat nedokáže.
  • dobré obsazení
  • zajímavé vtípky na pozadí
  • slabší v porovnání s The Good Place
  • modlitba k sázce
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Caroline115

Caroline115

Viděla jsem první díl a čekala bych víc. Bylo to fakt nic moc, radši bych teda viděla jako Boha Owena...
před 5 roky
šotek10

šotek10

Určitě se z toho dá vytáhnout víc, tak snad nám to v dalších dílech dokážou. Jinak to není špatné....
před 5 roky
minion93

minion93

hmmmm ešte som nevidela, ale určite si to chcem pozrieť, uvidíme :) aj Good Place mám vo watchliste takže...
před 5 roky
Další články k tématu