27. 2. 2019

Novinka pod lupou: Whiskey Cavalier (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Whiskey Cavalier
Žánr: Drama / Krimi / Komedie
Stanice: ABC
Premiéra: 27. 2. 2019 (předpremiéra 24. 2. 2019)
Vysílání: středa ve 22:00
Délka pilotu: 43 minut
Předskokan: Single Parents
Konkurence: Chicago PD (NBC), Criminal Minds (CBS)
Tipovačka: Všechny týmy kromě Pesimistů tipují prodloužení, s čímž souhlasíte i vy s převahou 70 % hlasů.

Kdo?

Tvůrce: David Hemingson
Herci: Scott Foley, Lauren Cohan, Ana Ortiz, Tyler James Williams, Josh Hopkins, Vir Das

Ve zkratce

Po velmi emotivním rozhodu je FBI agent Will Chase (krycí jméno Whiskey Cavalier) přiřazen, aby pracoval spolu s CIA agentkou Frankie Trowbridge (krycí jméno Fiery Tribune). Společně vedou tým špionů, kteří pravidelně zachraňují svět (a jeden druhého) a snaží se vypořádat se spletitou cestou přátelství, romantiky a firemní politiky.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Někteří už mají možná těchto seriálů dost a radši se jim vyhýbají, za sebe ale musím říct, že se na tento typ seriálů vždycky těším. Whiskey Cavalier je komediální drama s ústřední dvojicí, která se v jednom kuse škádlí, leze si na nervy, ale zároveň to mezi nimi jiskří na všechny strany a každý ví, že to dřív nebo později dají dohromady.

Přesně tento popis sedí na ústřední dvojici – agenta FBI Willa Chase a agentku CIA Frankie Trowbridge. Casting je v těchto typech seriálů klíčový a tady se rozhodně trefili do černého. Mezi Scottem Foleym a Lauren Cohan funguje neskutečná chemie, díky které jsou jednotlivé scény skutečně vtipné a zábavné (nehledě na to, že oba patří k mým oblíbených hercům, takže další plus). Zatímco Will nosí srdce na dlani, a právě se vzpamatovává z rozchodu, Frankie je spíše uzavřená a nikoho si k tělu nepouští. S tím souvisí samozřejmě tragická minulost, kterou by si tvůrci neodpustili. Zbytek hereckého obsazení za hlavním duem nezaostává a musím říct, že na mě jako tým působí naprosto přirozeně, jakoby se znali už léta.

Seriál má pochopitelně řadu nedostatků, které jsem ale v rámci dobré zábavy ochotna přehlédnout. Nejedná se o žádný originální koncept, většina dílu byla naprosto předvídatelná a některé pasáže ve scénáři působily naprosto amatérsky (nechci spoilerovat, ale konkrétně u jedné scény jsem nevěřícně kroutila hlavou, že takové psaní fakt prošlo).

Pokud jste fanoušky seriálů typu Castle, The Mentalist, Take Two, Forever atd., tak se vám bude Whiskey Cavalier rozhodně líbit. Já se bavila od začátku až do konce. Zároveň celé natáčení probíhalo v ČR (až na pár výjimek různých lokací), tak můžete sledovat povědomé prostředí (a auta :D).
  • fungující chemie mezi ústředním duem
  • herecké obsazení (nejen hlavní dvojice)
  • vtip
  • skutečně pobaví
  • nic originálního
  • předvídatelný děj
  • místy amatérské
90 %
Mé hodnocení
gabik.029

Toto byla jedna z novinek, na kterou jsem se těšil hned po uvedení proma, přiznávám, že při upfronts jsem seriál úplně zazdil, takže skutečně až při sestřihu připravovaného.

Po prvním díle to naprosto žeru a i když v současnou chvíli není toho volného času zase tolik, hned bych sjížděl další díly. Takže už v průběhu pilotu jsem byl rozhodnutý, že skutečně týden co týden si k tomu sednu; začínám váhat, že si to nechám na léto jako maraton. Ústřední dvojice, v závěru (a nejspíš i do budoucna) pětice, funguje naprosto skvěle. Děj odsýpá, takže pilot slupnete jako malinu.

Seriál je blíž našim končinám i prostředím, v pilotu tedy Francie, Rusko, Německo, čímž si mi seriál taky učaroval. V podstatě to byl jeden z impulzů, který mě utvrdil v tom, že seriál chci vidět. Natáčelo se skutečně u nás, takže žádné smyšlené podoby policejních aut a tak podobně.

Jako některé věci vypadají až přehnaně, ale řekněme si upřímně, jde o CIA, kde tato agentura přehnaná není (snad i v reálu). Je super s jakou lehkostí se vše děje, tak jo, tady si někoho zabiju, valím si to Moskvou v policejním autě, tak bych mohl ještě začít střílet. Pro mě to fakt byla super oddechovka, zároveň ale akční. Přiznejme si, není to nic nového, dvě odlišné osoby se spolu musejí naučit vycházet a ještě se snažit vyřešit korupci na vysokých postech. Mě si to ale skutečně získalo tak, jako už dlouho nic.

Na to, v jakém období byl seriál uveden, si myslím, že má potenciál a zvládne se udržet. Troufnu si říct, že se jedná o jednu z nejpovedenějších novinek, co se velké pětky týče. Možná to je přehnané nadšení, ale toto fakt bylo něco.
  • hlavní dvojice/pětice
  • hudba
  • úvodní „postřelení“
  • akčnost
  • Evropa
  • oddechovka, co uteče
100 %
Mé hodnocení
jesmot
¨

Jako jo, bylo to zábavné a všechno. Ale prosím vás :D Já jsem ta poslední, co by si měla stěžovat na přehnané zápletky, když si vzpomenu na svou obsesi soap operami. Ale ta úvodní scéna byla moc i na mě. Vážně se tam honí, střílí, člověka srazí auto a vypadá mrtvě… a kluk si řekne co už, tohle je chvíle jako každá jiná, která se dá využít k nabídce k sňatku, a poklekne tam tři metry od mrtvoly před svou holkou? :-D Co ti scenáristé kouřili? :-D

Jinak je to fajn, taková nenáročná odlehčená oddychovka. Hlavní duo je sympatické a jiskří to mezi nimi, což je určitě plus. Ne že by mi byli extra sympatičtí, ale kdyby přežili a získali sedm sérií, tak maratonem by se to sledovat určitě dalo.

Pilot měl několik zvratů, které s největší pravděpodobností byly vyzrazeny už v traileru, který jsem možná i viděla, ale vůbec nevím, takže jsem se vezla spolu s příběhem a byla jsem překvapená ve správných chvílích. Vlastně mě ani nenapadlo přemýšlet o tom twistu s jeho bývalkou, i když se to dalo čekat. Druhý velký zvrat byl cítit na sto honů, takže tam mě nenachytali.

Nejlepší pro mě bylo asi střídání stráží – jen jsem čekala na další chvilku, kdy se role obrátí a bude mít navrch ten druhý. Vystřídali se několikrát, což bylo super a hlavně jsem to v jiných seriálech moc ještě neviděla, takže to bylo příjemné zpestření. Škoda, že v dalších dílech už budou táhnout za jeden provaz, protože myslím, že by mohlo být o dost zábavnější, kdyby zůstali jako soupeři.
  • hlavní duo
  • střídání toho, kdo má navrch
  • spousta zábavné odlehčené akce
  • nabídka k sňatku
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Whiskey Cavalier? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
Suezz

Suezz

Tak jsem zatím dala dva díly a nevím nevím :D Těšila jsem se na české reálie, ale co je moc, je moc... V tom...
před 5 roky
Alias

Alias

Tak kvôli tomuto opustila Walking Dead? Je to slabota a ak zrušili zábavnejšie Takes Two, tak toto nemôže...
před 5 roky
allyska

allyska

První díl byl příjemný, hlavní hrdina měl vtipné hlášky. Druhý díl jsem ale v půlce vypnula, bylo to...
před 5 roky
Další články k tématu