6. 4. 2019

Novinka pod lupou: Abby's (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Abby's
Žánr Komedie
Stanice NBC
Premiéra 28. 3. 2019
Vysílání čtvrtek, 21:30

Délka pilotu: 22 minut

Předskokan Brooklyn Nine-Nine
Konkurence Staton 19 (ABC), Life in Pieces (CBS), In the Dark (CW), The Orville (Fox)
Tipovačka Pouze Optimisté tipují prodloužení. Všichni ostatní včetně 77 % lidu věří ve zrušení.

O čem to je?

Komedie se odehrává v nejlepším baru v San Diegu, který je domovem dobrých cen, výborné společnosti a samozřejmě také Abby. Tento nelicencovaný bar je umístěn na hrdinčině dvorku a je pravým opakem všeho, co dnes představuje společenská scéna. Jsou zde pevná pravidla: žádné telefony, najít zde místo k sezení zabere čas a prohra v sázce znamená vypít nealkoholový cukerný drink. Jak vám řeknou místní, scházet se u Abby's je neskonalá pocta. Ale jakmile jste jednou ve vnitřním kruhu, jste rodina.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle bylo… zlé. Až do poslední chvíle jsem doufala, že seriál překvapí. Přece jen v něm je Neil Flynn, který nikdy nešlápne vedle, no ne? No, ne. Bohužel, pilot je jedno velké zklamání. Seriálu rozhodně nepomáhá natáčení před živým publikem, smích každých pár vteřin i v situacích, které prostě vtipné nejsou. Ale pak je tu i slabý scénář, nudné nevýrazné postavy a obecně absence povedených vtipů.

Není divu, že si stanice novinku šetřila až téměř mimo sezónu. Tohle úspěch mít nebude (i když po sledovanosti The Neighborhood bych neměla nikdy říkat nikdy). Tak trochu jsem při sledování měla flashbacky k Sullivan and Son, ale i tato kabelovková a téměř nesledovaná komedie byla alespoň občas vtipná. Abby's v pilotu nenabízí vůbec nic, kvůli čemu bychom měli sledovat dál.

Nezasmála jsem se ani jednou. Celý příběh o drsné holce porušující pravidla a prudérnímu novému pronajímateli pozemku byl jako vystřižený ze sitcomové učebnice. Kdyby to jelo pět let, pravděpodobně se nakonec vezmou. Já vím, že si u novinek často stěžuju, že jsou až moc šílené. Ale přijde mi, že se poslední dobou točí buď zcela ulítlé věci, které se nedají sledovat, nebo suché bačkory bez nápadu, které se taky nedají sledovat. Ale nic mezi, zvlášť ne u komedií.

Chtěla jsem si projít trailer, abych vám řekla, že stačí na něj mrknout a hned budete vědět. Ale když jsem viděla 2,5 minuty a představila si, že budu muset opět prožívat v podstatě asi celý pilot v kostce, tak jsem tuto myšlenku zavrhla.
  • Neil Flynn má stále práci
  • bohužel ve špatném seriálu
  • dvacet minut studiového smíchu
  • povedený vtip nenajdete ani s lupou
  • předvídatelné
  • postavy k ničemu
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Přiznávám se, že zrovna toto je jeden ze seriálů, na který jsem se v této sezóně opravdu těšil, takže možná hodnocení bude trochu zkreslené. Ale co, pojďme hodnotit.

Příjemné prostředí domácího baru vás vtáhne do děje, zároveň se v ději neztratíte, protože do příběhu vstupuje nový pronajímatel, který sám o osobě působí velice vtipně a s hlavními postavami skvěle funguje. Takže kombinace příjemného prostředí a rozmanitých vtipných postav vytváří pohodovou komedii. Jen se obávám, že stejně jako většinu podobných seriálů stanice po první odvysílané řadě zruší, ale kdo ví, třeba se příběh najde diváky.

Navíc díly jsou krátké, rychle vám to uteče a děj se nijak nevleče. Příběh je odlehčený, není nijak nucený a i přes sitcomový smích vtipy vyznívají vtipně. Úplně si nedokážu představit, co přinesou další díly, vzhledem k omezenému prostoru (z důvodu publika), naštěstí objednávka dílů taky není obrovská, takže by nemuselo dojít k úpadku kvality a vtipu. Uvidíme, kam se v průběhu série posuneme, snad směrem k pokračování.
  • postavy
  • prostředí
  • vtáhne
  • uteče a zasmějete se
  • nové zpracování tématu
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Micuda98

Micuda98

Na seriál jsem se docela těšil, pak jsem viděl trailer a zjistil jsem, že je to jen další komedie, kde se...
před 5 roky
_-0-_

_-0-_

Sledovat celý trailer od začátku do konce bylo značně náročné, sledování seriálu lze doporučit jen...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Je to jeden z těch seriálů, které ihned po odsledování zapomenete. Má to feel good...
před 3 roky
Další články k tématu