19. 3. 2019

Novinka pod lupou: The Order (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Order
Žánr Drama, Horor, Fantasy
Stanice Netflix
Premiéra 7. 3. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jack Morton nastupuje do prvního ročníku na vysoké škole. Je přijat do tajného spolku s názvem The Order, kde je vtažen do světa magie, monster a intrik. Jack se ponořuje stále hlouběji a odhaluje temná rodinná tajemství a tajnou bitvu mezi vlkodlaky a magickým temným uměním. The order je magická a hrůzostrašná cesta k objevení sebe sama… a monster, která se uvnitř skrývají.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jsem zaháknutá. Mám ráda seriály odehrávající se na výšce, stejně jako mám ráda seriály se špetkou magie a velkou dávkou násilí. The Order má všeho zmíněného plný pohár.

Mix žánrů je lehce netradiční, to musím uznat. Magie se zde začíná naplno projevovat poměrně pozdě, takže úvodní kouzelná scéna působí hodně zvláštně, když následujících 30 minut máte běžné teen drama se špetkou romantiky a rýsujícího se milostného trojúhelníku. A aby toho nebylo málo, do příběhu se přimíchá ještě nějaká forma vlkodlaka.

Upřímně, moc jsem nepochopila, proč tam to vraždící monstrum vlastně dávali. Princip odstraňování členů nebo adeptů na členství tajného spolku chápu, ale nebylo by děsivější, kdyby byl vrahem někdo z nich? Jasně, pořád se ze stvůry může vyklubat kouzlo od někoho ze spolku, ale i tak u mě napětí hodně povolilo, když se stvůra objevila na scéně.

Postavy jsou sympatické, hlavní duo se k sobě docela hodí, i když působí trošku obyčejně. Tvůrci se snažili dát hrdinovi trošku hlubší motivaci zahalenou tajemnem, což docela vychází, seriál ve mně dokázal probudit zvědavost. Na druhou stranu mi to celé přišlo trošku předvídatelné, od začátku mi bylo hned jasné, kdo je dobrý, zlý, kdo kam patří a jak se příběh bude vyvíjet.

Celkově jsem si ale sledování užila a těším se na další díly. Doufám, že se napětí bude postupně stupňovat a finále bude stát za to.
  • zábavný příběh
  • sympatické postavy
  • řada tajemství
  • vraždící potvora
  • předvídatelné
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Jo, tak to já můžu, nadpřirozeno se zasazením do školy, beru. Seriál jsem až do vydání nějak nezaznamenal, každopádně jsem rád, že jsem na něj narazil, protože byl opravdu super.

Postavy fungují, člověk si najde oblíbence i naprosto iritující jedince, spoustu lidí asi bude od začátku shipovat vznikající pár, takže fajn, je to rozmanité. Jsem celkem zvědavý, co se ze školy vyklube, jde jen o magii, nebo to bude další boj dvou nadpřirozených bytostí, seriál má rozhodně co nabídnout.

Hlavní hrdina mě baví už od začátku, super byla scéna provázení po areálu školy a pak filozofické rozpravy s učitelem zabít x nezabít. Tím se dostávám k další postavě, která zaujala hned na úvod, tedy profesorovi předmětu, který by se podle něj měl jmenovat jinak. Akorát si myslím, že buď brzo umře, nebo bude ten špatný. A samozřejmě zářící dívka mírně zmatená, empatická, obětavá a tajemná. Jej, málem bych zapomněl ještě na jednu, tajemná odvážná Vera. Naproti je tu samozřejmě i děda, který mi tu strašně překáží, ale ono tak i má být.

Zatím mám za sebou jen pilot, takže netuším, kam se děj ubírá dál, ale ať už bude celá série o výběru nebo se posuneme k boji proti „zlu“, The Order určitě má u diváků šanci obstát.
  • postavy
  • prostředí
  • tajemno
  • moc to uteklo
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Goldeenka

Goldeenka

The Order mě totálně překvapil. U první epizody jsem si říkala, že to asi nedám, protože Netflix do seriálu...
před 5 roky
Další články k tématu