17. 3. 2019

Novinka pod lupou: Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
Žánr Krimi, Drama, Retro
Stanice Seven (Austrálie)
Premiéra 21. 2. 2019
Vysílání čtvrtek, 20:30

Délka pilotu: 120 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v 60. letech v Melbourne. Okouzlující, leč neposedná Peregrine Fisher zdědí po své slavné tetě, kterou nikdy nepoznala, detektivní praxi. Peregrine musí dokázat sobě i ostatním, že je dost chytrá na to, aby se stala světově uznávaným soukromým očkem po vzoru své tety.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Atmosférou mi to trošku připomíná Hooten and the Lady, i když se příběh odehrává úplně v jiné době a v jiné žánrové oblasti. Ale celý pilot byl takový roztomilý, krimi se sladkým nevinným nádechem. Původní seriál jsem neviděla, takže nedokážu posoudit, jestli se v tomto inspiruje předlohou, nebo jestli si jde svou vlastní cestou.

Ze začátku jsem se trošku bála, když jsem viděla 1,5 hodiny dlouhou stopáž. Ale celý díl nakonec utekl rychle. Příběh byl jednoduchý, ale poutavý. Seriál je asi určen hlavně pro mladé diváky a nebo z druhého spektra pro důchodce. Ale ačkoliv nespadám do žádné z těchto kategorií, tak mě to bavilo.

Australský seriál má plno ženských hrdinek, které jsou krásné, chytré a schopné. Ale přitom to vůbec nepůsobí nuceně, prostě to přirozeně vyplývá ze samotného příběhu a již zmiňované atmosféry, což se mi líbí. Hlavní hrdinka byla v úvodu docela otravná, ale jak se přestěhovala, tak jsem si ji rychle oblíbila a byla jsem s ní spokojená. Těším se na další případy, které svou vrozenou inteligencí bude řešit. A taky na to, jak se bude vyvíjet ten uměle vytvořený milostný trojúhelník. Myslím, že ho tam ani nemuseli dávat, stačila ta chemie mezi ní a mladým policistou.
  • příjemná atmosféra
  • zajímavé a zábavné hrdinky
  • příběh rychle utíká
  • epizody vám zaberou dost času
  • až moc jednoduchý příběh
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
arthurcz

arthurcz

Původní seriál jsem sjel nedávno - taková odlehčená oddychovka co neurazí, často pobaví specifickým humorem....
před 5 roky
ragelly

ragelly

Nenáročná pohodová oddychovka, které moc sluší zařazení do 60. let. Škoda, že bylo tak málo dílů. Asi bych...
před 3 roky
Další články k tématu