6. 6. 2019

Novinka pod lupou: Swamp Thing (DC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Swamp Thing
Žánr Superhrdinský, Horor, Romantický
Stanice DC
Premiéra 31. 5. 2019
Vysílání pátek

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Abby se vrací do svého rodného městečka Houma, kde má za úkol vyšetřit smrtelný virus z bažiny. Zde si vytvoří překvapivé pouto s vědcem Alecem Hollandem, jen aby o něj tragicky přišla. Nad městem však začnou řádit mocné síly, které chtějí využít záhadný obsah bažiny pro svoje účely. Abby odhalí tajemství bažiny, která jsou hrůzostrašná, a přitom úžasná, a přitom přijde na to, že láska jejího života možná přece jen není po smrti.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sotva jsem to stihla (včera) dokoukat a aniž bych ještě vůbec začala tento názor psát, už tu máme informaci o tom, že novinka byla po první sérii zrušena. No, tak to seriál neměl moc času, aby ukázal, co v sobě ukrývá. Po pilotu bych řekla, že je to taková nová verze Beauty and the Beast. Dokonce to má hodně podobnou atmosféru a typy postav jako CWčkovsá verze Krásky.

Pilot se mi docela líbil. Byl takový jednoduchý a předvídatelný, ale který superhrdinský mimo Umbrella Academy není. Na začátku už jsem se lekla, že ta její láska bude pan policista, ale nakonec to byl ten sympaťák vědec, takže spokojenost. Předlohu neznám, takže jsem zvědavá, jak z tohoto vybruslí, a jestli ze zrůdy nějakým způsobem opět udělají prince, nebo seriál nebude mít happyend.

Nic moc tady k tomu není. Při sledování jsem přemýšlela, jestli náhodou za těmi podivnostmi v bažině nestojí ta hrdinčina mrtvá kamarádka, která nakonec třeba ani mrtvá nebude, ale to už moje představivost sahá asi moc daleko. Co chválím, to je scéna v domě malé dívky. Nechybělo tady napětí, snad až hororová atmosféra a odvážné vyobrazení mrtvoly. Seriál balancuje na hranici romance a fantasy, kdyby se ale nesl spíše v hororovějším duchu, vůbec bych se nezlobila.

Určitě si ho přidám do watchlistu. Neočekávám od něj mnoho, ale jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Nepředpokládám, že by první řada (a tedy i celý nyní již zrušený seriál) měla nějaké uspokojivé zakončení, ale jako nenáročná oddychovka to u mě bude fungovat skvěle.
  • hororová scéna
  • chemie mezi postavami
  • sympatické postavy
  • tempo
  • předvídatelná zápletka
  • nenabízí nic nového
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
BuBBleS

BuBBleS

vydají celou sezónu (10 dílů). zatím padlo, že údajně nebudou v seriálu pokračovat, protože se jim...
před 5 roky
TyfuZ

TyfuZ

Ono hlavně padlo, že kvůli chyby v papírování Severní Karolíny se jim finančně nevyplatí pokračovat....
před 5 roky
Kolombo

Kolombo

Promiň, nějak mi vypadla při přemýšlení ta závorka :D
před 5 roky
Další články k tématu