3. 12. 2018

Novinka pod lupou: Narcos: Mexico (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Narcos: Mexico
Žánr Drama
Stanice Netflix
Premiéra 16. 11. 2018
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Další kapitola ze ságy Narcos sleduje zrození mexické drogové války v 80. letech, a to skrze příběh podle skutečného guadalajarského kartelu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Přesně takhle nějak si představuju původn Narcos, což asi nebude pro nikoho šok, když je to v podstatě další řada v antologickém duchu. A upřímně, jen mi to potvrdilo, že ani původní, ani tento nebudou nic pro mě.

Ze seriálu čiší profesionalita ve všech ohledech. Silný scénář, silné herectví, syrově vykreslené prostředí. To všechno zní na papíře moc hezky, ale pokud vám to nesedne do stylu, tak i sebelepší kvalita s tím nic nezmůže. A to se tady stalo u mě. Prostě jsem se do příběhu nedokázala ponořit. Myslím, že je to kombinace drogového prostředí, které mě absolutně nebere, a retro zasazení.

Ale jinak všechny kvality seriálu uznávám, opravdu tu jsou a myslím, že ti, kteří milovali původní Narcos, si u tohoto budou chrochtat blahem. Takže v tomto ohledu se seriál vydařil přesně tak, jak si tvůrci přáli. Herci odvádí prvotřídní výkony, které zajistí přispívají k celkovému diváckému zážitku.
  • herecké výkony
  • kvalitně natočeno
  • obsahově mi seriál nesedl
  • nedokázala jsem se ponořit do příběhu
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Tento pilot pro mě byl vlastně prvním přímím střetem se seriálem Narcos, takže nemůžu srovnávat s původními třemi sériemi odlišného příběhu, každopádně za mě super a jestli jsou takové i předchozí příběhy, tak jdu do toho.

Je skvělé, že projekt vznikl i přes některé problémy spojené s jeho přípravami, protože i když některé věci jsou, jak úvodní text prozrazuje, upravené a vymyšlené, Netflix nám dává nahlédnout do událostí stále probíhajících v Mexiku a do věci, o kterých se běžně spíše mlčí. Zpracování je přesvědčivé a tvůrci se nebojí ukazovat reálnost věci, seriál by se tak i nadále mohl řadit mezi velmi povedené kousky.

Obsazení vypadá slibně, ale to je u Netlixu celkem běžné, v příběhu se dá po prvním díle zorientovat, zkrátka člověk má zhruba představu, kdo je čeho schopný. Problémem na mé straně byla trochu španělština, kterou opravdu nedávám, ale kdyby to mělo být jedinou vadou na kráse, titulky to jistí.
  • zajímavá historie
  • obsazení
  • zajímavé úvodní titulky a příjemná hudba k nim
  • vtáhne
  • pilot trochu náročnější na rozjezd příběhu
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
STOUPA

STOUPA

Narcos byl super a moc mě bavil, takže doufám že Mexico bude pokračovat ve stejném duchu.
před 5 roky
marvio

marvio

Mám za sebou prvních 6 dílů a je to super, stejně jako předchozí série. Člověka až mrazí, když si uvědomí,...
před 5 roky
Další články k tématu