6. 9. 2018

Novinka pod lupou: Zahradnictví (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Zahradnictví
Žánr Drama, Historický, Minisérie, Válečný, Romantický
Stanice Česká televize
Premiéra 2. 9. 2018
Vysílání neděle, 20:20

Délka pilotu: 65 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie je rozdělením celovečerních filmů ze série Zahradnictví, která předchází oblíbenému snímku Pelíšky a vychází ze života rodiny scenáristy Petra Jarchovského. Rodinná sága popisuje osudy tří rodin během dvaceti let minulého století.

Trailer

Trailer pro seriálovou verzi jsem nenašla, tak alespoň ten k filmu:


A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Filmy jsem neviděla, takže nemůžu posoudit, jak moc je seriálová verze stejná či odlišná. Ale osobně bych tipla, že je prostě každý film rozpůlený – proto má minisérie šest dílů, a jinak je to úplně to samé. Každopádně pilot nebyl špatný.

Že se to odehrává ve stejném vesmíru jako Pelíšky, to bych nepoznala. Seriál má úplně jinou atmosféru, je o mnoho dramatičtější než legendární komedie. Přišlo mi, že prvnímu dílu trošku chyběla šťáva. Herectví super, příběh taky ušel, ale zpracování bylo takové suché a nezáživné, jako byste pořád čekali na nějaký šok, který by vás probudil a začalo by to odsýpat. Toto gestapovské téma by na to určitě potenciál mělo.

Postav je tu hodně, ale přišlo mi, že příběh se tak nějak pořádně nesoustředil skoro na žádnou, maximálně možná toho doktora. Ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že je na všechno tady nahlíženo jen tak nějak opatrně, okrajově, bez rizika, a ve výsledku to divákovi nic moc nedá. Není to tak, že byste se u sledování extrémně nudili, jen to nemá nic, kvůli čemu by se seriál zařadil mezi vaše zamilované a vy jste se těšili na každý další díl.

Ale líbí se mi, že se příběh netáhne a skáče po letech, to je pro mě vždy zábavnější, když příběh zabírá delší časový úsek, tak jsou výraznější změny charakterů postav a podobně.
  • herecké obsazení
  • časový skok
  • chybí tomu šťáva
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Jenny17

Jenny17

Napsáno toho bylo hodně než seriál šel do kin, ale moje představa byla jiná. Asi trochu zklamání, obsazení...
před 5 roky
šotek10

šotek10

V podstatě souhlasím s článkem. :) Je to jen film rozdělený na polovinu. A nějak nechápu proč? :D Možná...
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Já jsem od Zahradnictví Pelíšky nečekal a možná proto se mě to líbilo.
před 5 roky
Další články k tématu