27. 3. 2019

Novinka pod lupou: The Fix (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Fix
Žánr: Drama / Krimi
Stanice: ABC
Premiéra: 18. 3. 2019
Vysílání: pondělí ve 22:00
Délka pilotu: 42 minut
Předskokan: Dancing with the Stars
Konkurence: The Enemy Within (NBC), Bull (CBS)
Tipovačka: Všechny týmy kromě Optimistů sází na zrušení, s čímž souhlasí i Lid s převahou 58 % tipujících.

Kdo?

Tvůrce: Elizabeth Craft, Sarah Fain, Marcia Clark
Herci: Robin Tunney, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Adam Rayner, Merrin Dungey, Breckin Meyer, Marc Blucas, Mouzam Makkar, Alex Saxon, Scott Cohen

Ve zkratce

Poté, co prohrála největší případ své kariéry a média z ní udělala obětního beránka, se bývalá žalobkyně Maya Travis vydává z Los Angeles žít tichý život v Oregonu. Osm let po její zdrcující porážce vrah znovu udeří. To hrdinku donutí vrátit se zpět do Los Angeles, aby ho konfrontovala ještě jednou. Bude hrát podle pravidel, nebo udělá vše proto, aby ho dostala za mříže?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

The Fix je jednou z více očekávaných novinek, na kterou jsem byla zvědavá i já. Po zhlédnutí pilotu jsem spokojená a těším se, jak bude děj pokračovat.

Už z popisu (a traileru) je jasné, že se bude jednat o serializovaný děj, během kterého se řeší vražda přítelkyně muže, který už jednou čelil obvinění z vraždy své ženy, ale odsouzen nebyl. V každém dílu se tak dostaneme o kousek blíž k odhalení pravdy, která za vraždou (nejspíš možná „za vraždami“) stojí.

Celý díl jsem se bála, že nám v nějaké scéně prozradí, že je Sevvy skutečně vinen, tím by nám divákům pokazili celý zážitek. To se naštěstí nestalo a my tak nevíme, zda říká Sevvy pravdu nebo jen hraje divadlo, aby zmanipuloval své okolí. V novém případu se nabízí ještě jeden podezřelý, tak uvidíme, jak to všechno dopadne.

S obsazením jsem také spokojená, jestli mi u Diggstownu chyběla chemie mezi herci, tak tady tento problém nemám. Jako osazenstvo si sedli (i když mi herecké výkony Robin přijdou strašně monotónní, ale po sedmi sériích Mentalisty jsem zvyklá :D).

V pilotu se stihlo odehrát spoustu věcí a byla zasazena semínka, která budou využita v následujících zápletkách, což je velké lákadlo ve sledování seriálu pokračovat.
  • záhada
  • serializovaný příběh
  • – potenciál dalších epizod
90 %
Mé hodnocení
gabik.029

Líbilo se mi to. Je to opět typický seriál Velké pětky, který jede v zaběhnutých kolejích. Vím, že mnozí z vás už jsou podobnými typy přesyceni, ale mě to pořád baví.

Líbí se mi, že se opravdu nedá odhadnout, jestli je hrdina vinen, nebo ne. V jednu chvíli je totiž zobrazen tak, a pak se zatváří podezřele nebo udělá něco divného a mě to nutí pochybovat a pořád nad tím přemýšlet. Předpokládám, že to byl účel, takže to se tvůrcům skutečně povedlo.

Celá epizoda utekla jako voda. Přísahám, že Lisabonová vůbec nestárne. Herečka je ten typ, co bude do 70 pořád vypadat skvěle, závist! Ale jo, je fajn ji vidět v jiné roli, oblíbila jsem si ji už v Prison Breaku, pak v Mentalistovi. No podle sledovanosti to vypadá, že tady se moc dlouho neohřeje, takže bychom si ji měli užít, co to jde.

Doufám, že první série bude uzavřená. Serializovaný příběh mě baví hodně, těším se na další díly, až se budou odkrývat stále nové důkazy a skutečnosti. Tak trošku přemýšlím, jestli se tam dá vymyslet dost materiálu na celou sérii, ale snad se v průběhu nezačneme příliš nudit. Každopádně jak jsem řekla, mám trošku strach, že se z toho stane typický cliffhangerový jednosezónní seriál, tvůrci si nechají ne otevřená zadní vrátka, ale doslova vrata na pokračování, které ale nikdy nepřijde. Snad se mýlím a dočkáme se uspokojivého konce. The Fix by ani druhou řadu nepotřeboval, kdyby byl od začátku brán a tvořen jako minisérie, myslím, že jedna uzavřená sezóna by mu slušela.
  • známé tváře
  • serializovaný příběh
  • netuším, jak to dopadne
  • nemá nic navíc oproti ostatním dramatům Velké pětky
  • rasová obhajoba
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu The Fix? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
marvio

marvio

Pokud budou titulky, tak určitě zkusím, vidím to na maratónek ;-)
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

tak pozrel som asi 3//4 pilotu a zaver ... nejako ma to nebavilo takych 60% je viac na mieste. A ten...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Jde o solidní serializovanou krimi záhadu, která se dočká uspokojivého zakončení i s...
před 3 roky
Další články k tématu