28. 9. 2018

Novinka pod lupou: Single Parents (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Single Parents
Žánr: Sitcom / Komedie
Stanice: ABC
Premiéra: 26. 9. 2018
Vysílání: středa v 21:30
Délka pilotu: 21 minut
Předskokan: Modern Family
Konkurence: Seal Team (CBS), Star (Fox), Chicago Fire (NBC), All American (The CW)
Tipovačka: ?

Kdo?

Tvůrce: J.J. Philbin, Elizabeth Meriwether
Herci: Taran Killam, Leighton Meester, Brad Garrett, Kimrie Lewis, Jake Choi, Marlow Barkley, Tyler Wladis, Devin Trey Campbell, Ella Allan, Mia Allan

Ve zkratce

Skupinka dysfunkčních svobodných rodičů spoléhá jeden na druhého, když se snaží vychovávat děti a hledat lásku. Nakonec si uvědomí, že bez pomoci ostatních by nemohli přežít.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Komediím se většinou vyhýbám, protože jsem skoro vždycky zklamaná, ale říkala jsem si, že u Single Parents udělám výjimku kvůli obsazení a Liz Meriwether. Její práce je na první pohled znát a skutečně jsem si několikrát během pilotu říkala, že v tom vidím nádech a podobnosti s New Girl (včetně zpívání filmových hitů :D).

Nejedná se sice o žádný zázrak a budoucí hit, ale pilot rozhodně neurazil. Kdybych měla použít přirovnání s New Girl, tak hlavní hrdina je taková mužská verze Jess s dcerou na krku a ostatní rodiče jsou Nick, Schmidt a Winston se skupinkou dětí, kteří se mu snaží pomoct. Postavy balancují na hranici mezi protivností a sympatiemi, stejně jako u New Girl. Pokud jste si oblíbili postavy v NG, oblíbíte si nakonec i postavy ze SP.

K zápletce se asi nemá smysl moc vyjadřovat, jelikož byla opět shrnuta v traileru. Rozdíl je jen v tom, že přeobsadili dvojčata jednoho z rodičů a jejich scény přetočili (se stejným oblečením :D). Já mám u komedií problém s tím, že mi většinou nepřijdou vtipné a ani tady jsem se nezasmála. Neříkám, že byly „komediální“ prvky trapné, jen mě prostě nepobavily. Přesto jsem ale neměla problém pilot dodívat.

Jedná se o příjemnou oddychovku, která neurazí, ale zároveň si z ní ani nesednete na zadek. Já asi dalšímu dílu šanci dám, ale uvidím, jak dlouho vydržím. Pilot NG se mi líbil o něco víc, ale pokud hledáte náhradu, můžete zkusit SP, i když je seriál trochu o něčem jiném.
  • nádech New Girl
  • oddychovka
  • průměrné a nevýrazné
60 %
Mé hodnocení
gabik.029

Už trailer překvapil a pilot jen dokázal, že ne všechny komedie bychom měli předem zatracovat jen podle jejich průměrného popisu. Pilot utekl jako voda a navnadil na další sledování.

Na to, že je to v podstatě seriál plný dětí, mi nikdo z nich překvapivě vůbec nevadil. Dospělí byli správně zoufalí a děti správně výstřední. Jistě, mnozí z vás namítnou, že tvůrci tady zase uměle vytvořili různé charaktery – chytrá holka, módní gay, roztomilý nerd atd., ale vůbec mi to nevadilo. Přišlo mi, že děti i dospělí mají mezi sebou výbornou chemii.

Co se mi ale líbilo nejvíc, to byly vtipy. Postavy měly tolik skvělých hlášek, že jsem se několikrát zakuckala smíchy. I když to nebylo nějak moc často, od začátku do konce si seriál dokázal udržet příjemnou atmosféru.

Neříkám, že je to nejlepší komedie, jakou jsem kdy viděla. Ale z nabídky, kterou nám letošní sezóna nabízí, bych si tipla říct, že určitě bude patřit ke špičce ve svém žánru.
  • pár vtipných hlášek i situací
  • sympatické postavy
  • děti nejsou na facku
  • lehce klišoidní, předvídatelné
  • na zadek z toho nepadnete
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Na Single Parents jsem moc těšila hlavně kvůli Leighton Meester (Gossip girl) a upřímně, herci jsou pro mě asi v polovině letošních novinek důvodem, proč jsem vůbec ty novinky ochotná zkusit. Tohle tedy není výjimkou a nakonec to možná bude i hlavním důvodem, proč pokračovat dál.

Je to 20minutovka, takže nečekaně celá epizoda utekla dost rychle. Ale na druhou stranu mě asi 90 % dílu moc nebavilo. To však nebude snad tak velkým překvapením. Myslím, že nikdo od tohoto seriálu moc nečeká.

Všichni se chovají více méně dost trapně, dospělí se moc nemají rádi a baví se vlastně jen tak z povinnosti a najednou jsou všichni na konci velcí kamarádi. Ani děti mi nejsou extra sympatické, i když doufám, že na ně se v ostatních dílech nebude tolik soustředit pozornost. Prostě celý seriál zatím dost průměrný. Nakonec se mi z obsazení líbí snad opravdu jen ta Meester a trochu i Brad Garrett, který svým uplácením kohokoliv mě docela i pobavil (kdo by nabízel prvňáčkovi 20 babek? :D). No a zpívající tátové, to byla už jen pecka na konec.

Další díly asi zkusím už jen ze zvědavosti, kam to půjde dál, ale dlouho životnost tomu nedávám. Navíc potřebuji do watchlistu nějaké komedie, tak proč ne.
  • Leighton Meester
  • zpívají tátové
  • občas pár vtipných scén
  • zbylé herecké obsazení
  • většinou spíš trapné než vtipné
50 %
Mé hodnocení
vuvicom

Parta rodičů, kteří se snaží přežít a u toho příležitostně vychovávat děti, takových věcí tu v poslední době docela přibývá. Každopádně na tento počin jsem se z novinek letošní sezóny těšil skoro i nejvíc. Pilot byl vtipný, rychle utekl a zároveň snad i nabudil ke sledování dalších dílů. Sice nám tvůrci nepodsunuli nic, proč by si člověk měl říct „jo, tak to mě strašně zajímá“, ale nějakou budoucnost to má.

Obsazení a celkově postavy jsou taky fajn, každý si zde může najít něco – zbohatlík, opuštěný otec na pokraji, ochranářská matka… I když je každý pomyslně z jiného světa nebo spíše společnosti (vrstvy), vše do sebe skvěle zapadá a rodiče společně tvoří příjemnou skupinu postav pro seriál.

Téma úvodního dílu mohlo být lepší, každopádně naprosto chápu, že v tomto případě byl potřeba nějaký úvod, což je celkem těžké. V dalších dílech se snad dočkáme něčeho lepšího, na druhou stranu závěr měl taky něco do sebe. Co se týče vtipnosti, hluchých míst snad ani moc nebylo (pokud jo, tak mně se v těch dvaceti minutách nějak ztratila), nešlo o žádný intelektuální humor, zkrátka fajn oddechovka.
  • Douglas (Brad Garrett)
  • lehkost pilotu
  • děti
  • nic neláká k dalšímu sledování
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Plánujete dát šanci seriálu Single Parents? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu