27. 7. 2019

Novinka pod lupou: Dark Mon£y (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Dark Money
Žánr Drama, Minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 8. 7. 2019
Vysílání pondělí, 21:00

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V centru dění se nachází obyčejná rodina z Londýna. Rodiče se rozhodnou přijmout velké odškodné od slavného filmaře. Výměnou musí mlčet o zneužití jejich nejmladšího syna. I když je svírá vina, věří, že tyto peníze rodině pomůžou zahojit rány a problém přejít – začít nový život a vymazat vzpomínky na minulost. Ale rána je hluboká a cena za přijetí peněz dost možná bude velmi vysoká.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ani mě neudivuje, že se britské drama vydalo i touhle cestou. I když je u těchto seriálů tempo pomalejší, jedno se jim ubrat nedá. Mají témata, která dokážou dokonale šokovat, a to je seriál nemusí křičet ani trošku nahlas. Přesně to je případ Dark Money.

Až mě mrazí v zádech, když si uvědomím, kolik dětí se neustále musí potýkat se sexuálním zneužíváním. Copak ten svět nemůže být trošku lepší místo pro život? Bohatě mi stačilo vidět tuto jednu událost, vlastně ani nevidět, jen slyšet z nahrávky… dokonale to člověku dokáže nahnat hrůzu. A to jsem prosím ničím podobným nikdy neprošla a ani nemám děti. Co pak teprve rodiče nebo ti, kteří si tím museli projít na vlastní kůži? Pro ně to musí být ještě nepředstavitelně intenzivnější zážitek.

Moc se mi líbí ten konflikt, otázka, na jakou se seriál nepřímo ptá. Myslím, že pro rodiče v této situaci musí být rozhodování neuvěřitelně těžká volba. Mají jít za spravedlností a odsoudit dětského predátora, nebo zabezpečit svou rodinu do konce života? Přiznám se, že nevím, co bych udělala. V podstatě ani jedna volba není správná. Vždycky s sebou nese negativní stránku, se kterou se musíte smířit, což očividně, jak sám seriál ukazuje, nebude rozhodně nic lehkého.

Rozhodně si pustím i další epizody. Je to čtyřdílná minisérie, takže určitě doporučuju i těm, kteří mají plné watchlisty, ale mají náladu na nějaké vážnější téma k zamyšlení. Seriál z hlavy jen tak nedostanete.
  • téma
  • konflikt mezi morálním kompasem a penězi
  • vykreslení emocí
  • pomalé tempo
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Nira

Nira

"Seriál z hlavy jen tak nedostanete." - Toho se právě bojím, ale zkusím.
před 4 roky
_-0-_

_-0-_

Obávám se, že to až takový odvaz nebude - viz RECENZE.
před 4 roky
AdaW

AdaW

Uh, na jednu stranu mě to láká, ale zase na tu druhou si nejsem jistá, jestli mám zrovna na tohle téma...
před 4 roky
Další články k tématu