1. 4. 2019

Novinka pod lupou: Dead Pixels (E4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Dead Pixels
Žánr Komedie
Stanice E4
Premiéra 28. 3. 2019
Vysílání čtvrtek, 21:30

Délka pilotu: 25 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se točí okolo tří přátel, jejichž svět představuje obsese pro fiktivní herní království. Děj je rozdělen a zobrazuje jak jejich skutečné, tak i virtuální životy, a také to, když se obě roviny kříží.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Byla docela zábava, když jsem pilot sledovala v době, kdy metr ode mě muž pařil League of Legends. Oba jsme byli tak pěkně tematičtí. Ale celkově jsem lehce šokovaná, jak může takový koníček posednout celý váš život. Vlastně bych se neměla moc divit, protože pravděpodobně to samé jsem já, jen místo her mám seriály a články. Taky zastavím otáčení světa jen proto, že nutně musím napsat zrušení Big Bangu :-D

Postavy mi ale nesedly. I když logicky dokážu mezi námi najít spojitosti, rozhodně jsem během sledování neměla pocit, že bych se s nimi mohla ztotožnit. Nikdo z nich ani nemrkal, seděli u té hry od rána do večera, doma i v práci, sluchátka s mikrofonem jim prakticky přirostla k obličeji. Nikdy jsem nepotkala nikoho, kdo by svůj koníček prožíval až tak moc. Tohle už by bylo asi hodně i na mě. Jakkoliv seriály miluju, tak někdy je prostě super všechno vypnout a užít si den v aquaparku nebo se jet projet na kole, když je venku konečně teplo.

Samotná hra vypadala docela tragicky. Možná ne pro ostatní, ale pro mě jsou podobné hry naprosto nehratelné. Nemá k nim odpor jen můj mozek, ale celé tělo. Fyzicky mi začne být špatně a na zvracení, když se na tu obrazovku dívám déle (podobně to mám i u POV stříleček, možná ještě intenzivněji). No a když nepočítám nesympatické postavy bez života a nedívatelnou hru, moc toho na této novince nezbývá. Potěšila půlhodinová délka, i když mi připadalo, že sleduju minimálně hodinu.

Nemám, co dalšího dodat. Mám trošku pocit, že tento seriál bude těžko hledat cílovku. Milovníci her se urazí, jak jsou zde zobrazeni, a nemilovníci her tady nenajdou žádný důvod, proč seriál sledovat, protože je jen a pouze o té hře.
  • těžko hledá publikum
  • postavy
  • samotná hra
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Longsword

Longsword

Žila byla kdysi jedna pařanka a ta o sobě a svých přátelích natočila úspěšnou web-sérii ... a od té...
před 5 roky
Nira

Nira

Taky jsem si při čtení vzpomněla na The Guild :-)
před 5 roky
Další články k tématu