30. 7. 2016

Novinka pod lupou: Dead of Summer

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Dead of Summer
Žánr: Drama / Horor / Teen / Retro
Stanice: Freeform
Premiéra: 28. 6. 2016
Vysílání: každé úterý večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Edward Kitsis, Adam Horowitz, Ian Goldberg
Herci: Elizabeth Mitchell, Elizabeth Lail, Amber Coney, Alberto Frezza, Eli Goree, Mark Indelicato, Ronen Rubinstein, Paulina Singer, Zelda Williams

Ve zkratce

Příběh se odehrává v roce 1989. Škola skončila, začíná léto, prosluněná sezóna. Po letech se znovu otevírá tábor Stillwater, zdánlivě idylický letní tábor na středozápadě země. Zde místní návštěvníci prožívají své první lásky, první polibky… a také první vraždy. Temná, starodávná mytologie Stillwateru se probouzí. To, co původně mělo být léto plné zábavy, se rychle změní v nezapomenutelnou noční můru, při které zlo a nebezpečí číhá na každém rohu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Je to přesně to, co od toho čekáte. Záleží, jestli jde o váš šálek čaje, nebo dáváte přednost něčemu jinému. Pro mě byl pilot výbornou podívanou, u které jsem se bavila od začátku do konce.

Dead of Summer je v podstatě něco jako Scream, jen s tím rozdílem, že se příběh odehrává na letním táboře. Možná by se dal připodobnit k jednomu z prvních Pátků třináctého, tam se tuším taky něco z toho odehrávalo na táboře. Na rozdíl od slavnějšího kolegy tady jde o nadpřirozeno, což je trošku zklamání, protože kdyby to byl horor s lidským vrahem, tak by byl zážitek o to mrazivější.

Jinak ale nemám výhrady. Herci jsou sympatičtí, pěkně se na ně dívá. Je tu záhadná postava, milostné trojúhelníky a prostě vše, co od dramatu na stanici Freeform čekáte. Pokud máte raději skutečné horory, kde není ve stejné míře zastoupená romantika teenagerů, pak asi Dead of Summer nebude pro vás.
  • není to nic, co už bychom neviděli
  • zlo je nadpřirozeného rázu
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
sandokan555

sandokan555

No akurat som sa na to chystal .. konecne som dopozeral pilot, davno sa mi nestalo aby som preskakoval...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Tohle je něco pro mě,téma absolutně skvělé,obsazení také ujde,takže šup do watchlistu a sledovat.
před 7 roky
Koldik

Koldik

I'll pass.
před 7 roky
Další články k tématu