21. 11. 2015

Novinka pod lupou: Chicago Med

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

A máme tu jednu z nejočekávanějších novinek letošního podzimu. Řady chicagské seriálové rodiny nám rozšíří Chicago Med.

Základní údaje

Název: Chicago Med
Žánr: Drama / Lékařský
Stanice: NBC
Premiéra: 17. 11. 2015
Vysílání: každé úterý od 21:00
Předskokan: The Voice
Konkurence: Agents of S.H.I.E.L.D. (Agenti S.H.I.E.L.D.) (ABC), NCIS: New Orleans (CBS), iZombie (CW), , Scream Queens (Fox)
Tipovačka: všichni tipují prodloužení, a to včetně lidu, který seriálu věří 74 procenty hlasů

O čem to je?

Chicago Med přivádí diváky do chaotického světa nejbouřlivější nemocnice v Chicagu. Ústřední chirurgický tým se každý den zabývá jedinečnými případy, které vznikají z aktuálních událostí v Chicagu. Vznikají nové ohnivé vztahy, a to nejen mezi nemocničním personálem, ale také se známými tvářemi chicagské policie, která je nám známa z dramatu Chicago P.D., a hasičského záchranného sboru ze Chicago Fire.

Jedna z nejočekávanějších novinek podzimu. Všichni jednotně tipují její prodloužení. Aby taky ne. Dick Wolf je záruka kvality, jak nám dokázal již mnohokrát. Vždyť jeho krimi drama Law & Order: Special Victims Unit (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti) se vysílá už sedmnáctým rokem. Navíc Chicago je jeho oblíbené město, kam zasadil i několik dalších svých počinů.

První zmínky o Chicago Med se začaly objevovat prakticky už se začátkem Chicago Fire. Tehdy se spekulovalo o tom, jestli se chicagská rodina rozšíří o policii nebo nemocnici, a vyhrála policie v podobě zmíněného Chicago P.D. Dalším krokem blíž k tomuto seroši pak byl společný crossover CF a CPD z dubna loňského roku. Už tady nám byla nemocnice blíže představena. Ovšem s tím, že místní populární lékařkou a hlavní hvězdou je a v seriálu bude Amanda Righetti coby pediatrička Holly Thealan. Jenže z toho jaksi sešlo… Jako backdoor pilot pak sloužil díl CF S03E19 „I Am Apocalypse“, ve kterém se lékařský tým představil v trochu hojnějším počtu, i s herci, které už teď neuvidíme.

To nás dostává k problémům s obsazením. Obsazení se hrubě vyvíjelo velice dlouho. Herci zájem projevovali, ale i odstupovali. Než se osazenstvo ustálilo na současné podobě, dalo to spoustu práce. Kupříkladu jednou z očekávaných tváří byla Laurie Holden alias dr. Hannah Tramble. Ta se objevila i ve zmíněném pilotu. Dokonce už měla natočené některé samostatné záběry a byly vytvořeny promofotky, leč rodinné důvody jsou rodinné důvody… Po zprávách o přetahování hvězd a lékařek odjinud se pak nejnovější potvrzenou posilou stal Brennan Brown.

Co se týče uvádění seriálu ještě před premiérou, nutno dodat, že málokterý spin-off dostal tolik prostoru. Jednotlivé postavy jsme totiž viděli již mockrát. Chicago Fire i Chicago PD s příchodem nové sezóny každou svou epizodu ozvláštnili někým ze Chicago Med. Nejvíce prostoru pak dostal Nick Gehlfuss coby dr. Will Halstead a Oliver Platt coby dr. Daniel Charles. Oba dva si v seriálech střihli regulérní vedlejší role.

A jak jinak to zakončit než společným posterem celé rozsáhlé chicagské rodiny. Kam jinam ho dát než právě sem…



Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Chicago PD nebylo pro mě velké dobrodrůžo, Med si to trošku napravuje. Lékařské seriály patří mezi moje oblíbené a Med není (nebude) výjimkou. Na druhou stranu ale nutno říct, že nepřináší nic nového a dosud neviděného.

Úvodní scéna je super, po prvních pěti minutách jsem byla přikovaná k obrazovce a čekala na další nový záběr. Od té doby, co pacienty přivezli do nemocnice, se z toho stalo obyčejné lékařské drama, kterých tu máme desítky. I tak ale příběh pěkně a nerušeně plynul. Postavy jsou příjemné, nikdo mi po pilotu neleze vyloženě na nervy. Je jich tady hodně, proto většina z nich neměla dosud šanci se nějak projevit a utkvět divákovi v paměti. Ale některé už od pohledu sebou nesou potenciál, který se v následujících dílech/sériích může pěkně rozvinout.

Máme tady nové Chirurgy? Asi ne, takový kult se z toho nestane. Seriál ale pěkně ladí s chicagskou značkou a fanoušci určitě budou po zhlédnutí odcházet od obrazovek spokojeni.
  • úvodní scéna (nehoda)
  • potenciál některých postav
  • mnoho postav
  • nepřináší nic nového
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Chicago Med je tady. Podíváte se na další drama z nemocnice? A myslíte, že má tohle drama se špetkou chicagského aroma šanci na úspěch, a tipovačka tak dopadne dobře?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
HonZajs000

HonZajs000

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Lill

Lill

:D :D :D Ako toto niekomu napadne? :D
před 8 roky
Pajky

Pajky

Not me :D Já to jen pouštím dál :D
před 8 roky
teraxa

teraxa

No tak já těžce nezapadám do Chicago rodiny. PD mě po pár dílech unudilo, stejně tak jsem nevydržela ani...
před 8 roky
Další články k tématu