1. 10. 2015

Novinka pod lupou: The Grinder

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Právě odstartovala podzimní seriálová sezóna a s ní nás samozřejmě čeká množství novinek. Tentokrát si posvítíme na jednu komedii od stanice FOX, kde se střetne svět právníka a herce, který právníka hrál. Přesně to nám totiž nabídne The Grinder.

Základní údaje

Název: The Grinder
Žánr: komedie, sitcom
Stanice: FOX
Premiéra: 29. 9. 2015
Předskokan: Grandfathered
Konkurence: NCIS (CBS), Fresh off the Boat (ABC), Best Time Ever with Neil Patrick Harris (NBC)
Tipovačka: Optimisticky osud seriálu vidí tým SZ a Gorilla. Naopak zrušení tipuje Nextweek, CW, HBO i Edna. Lid se přiklání k prodloužení nejmenší možnou většinou, úspěch tipuje lehce přes 50 % z vás.

Kdo?

Tvůrce: Andrew Mogel, Jarrad Paul, Nick Stoller
Herci: Rob Lowe, Fred Savage, William Devane, Hana Hayes, Mary Elizabeth Ellis nebo Natalie Morales

O čem to je?

Dean Sanderson je národem milovaný televizní právník. Když jeho seriálový veterán skončí, Dean si uvědomí, že se ve svém životě nachází na rozcestí. Rozhodne se přestěhovat zpátky do svého rodného maloměsta. Myslí si, že mu seriál dal tolik právnických zkušeností, že bude schopný převzít rodinnou advokátní kancelář.

Hlavním hvězdou seriálu je Rob Lowe, který už v seriálu Parks & Recreation prokázal, že komediální role mu sedí. Podobně by na tom měl být i Fred Savage, který si zahraje jeho bratra. Oba pánové mají na kontě několik nominací na Zlaté Glóby a ceny Emmy, což by mělo být zárukou jisté kvality.

Podobné seriály

Parks & Recreation
Benched
Ally McBeal
Spin City
See Dan Run

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Pilot nezklamal. Už po traileru jsem byla nadšená a pilot mě utvrdil v tom, že Fox má letos kvalitní želízko v ohni. Seriál nemá za potřebí házet v každé scéně nevkusní sexuální vtípky, dokáže skvěle pobavit i normálním humorem. Pilot The Grinder je vlastně takový závěr Pravé blondýnky, jen hlavním hrdinou je chlap.

Rob Lowe je absolutně perfektní. Herce mám moc ráda už několik let, od té doby, co jsem kdysi dávno poprvé viděla Brothers and Sisters, dokonce jsem kvůli němu 2× zkoušela Parks and Recreation (ale ani jednou jsem ten díl nedokoukala do konce, prostě některé seriály absolutně nejsou pro mě). Jeho hrdina je neuvěřitelně charizmatický, příjemný na pohled, je to ten typ hrdiny, kterého si – i když je lehce nafoukaný a egoistický – prostě nejde neoblíbit. Ostatní postavy hrají zdárně druhé housle, i když tam jsou samozřejmě do počtu, především u rodiny pravého právníka by se absolutně nic nestalo, kdyby tam nebyla.

Vtipy jsou nadprůměrné, párkrát jsem se i hodně dobře zasmála, #teenlife :D Ten jeho pohled na konci, když nasedl do auta a doufal, že ho bratr požádá, aby zůstal, mi úplně připoměl moje vlastní mimické výrazy, když takhle citově vydírám svého chlapa :D

+ Rob Lowe
+ nadprůměrné vtipy
+ neokoukaný námět (mimo Pravou blondýnku)

- komedie na Foxu jsou předem odsouzeny k zániku

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Fruiko

Po letech zase jednou nějaká použitelná komedie. Ne, že bych se teda řezal smíchy, ale po předchozích letech cokoliv co není trapný, rasistický nebo úplně debilní si zaslouží alespoň malou pochvalu.

Rodinná linka je, jak jinak než otravná, ale výstupy v soudní síni mají něco do sebe, místy má člověk chuť zasmát se i nahlas. Obecně velmi dobře funguje jakákoliv interakce mezi bratry, kromě té závěrečné a očekávané, ale osobně doufám, že na nože zůstanou většinu seriálu, stejně jako jiní dva bratři z úpěšného Dva a půl chlapa.

+ podkresová hudba, když si pro sebe scénu krade Rob Lowe
+ suchost druhého advokáta

- dojemný konec
- ostatní rodina, ale to jste určitě čekali

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Seraphine313

Sakra, čekal jsem, že to bude nudná blbost, ale… je to blbost, samozřejmě, ale nudné to není ani trochu. A pro člověka, který seriály žije, je tohle naprosto perfektní parodie. Rob Lowe naprosto přesně pochopil svou roli a doufám, že ho brzy odmění nějakou cenou. Ostatní jsou průměrní, částečně i díky tomu, že tohle je hlavně Lowův seriál. I když vám tváře přijdou povědomé, nepřijdou do centra dění tolik jako on.

Kupodivu, ani jedna postava ze seriálu není tak otravná, že by mi to vadilo. Žádná postava (až snad na Grinderova bratra) není divná, a to je v současném složení seriálů docela malý zázrak. Téma je sice lehce ohrané, ale tady to až tak nevadí. Seriál si nehraje na drama, ale vyloženě paroduje sám sebe. Že čas od času narazíte na něco, co není reálné? Zavřete před tím oči. Moc přemýšlení v tomhle případě škodí.

Lehkou nevýhodou seriálu je jeho naprosto předvídatelný děj. Jak epizoda dopadne bylo jasné už od prvního soudního stání, bohužel. Že jste to už někde viděli? Samozřejmě, vždyť je to parodie seriálu, jinak to ani dopadnout nemohlo.

+ Rob Lowe
+ parodie

- předvídatelný děj

Moje hodnocení pilotu: 80 %

Co na The Grinder říkáte? Patří mezi vámi vyhlédnuté novinky nebo vás nezaujal?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Luci Frid

Luci Frid

Tak jako úžasný to nebylo, ale špatný taky ne. Dám tomu ještě možná díl dva, ale vyloženě nadšená...
před 8 roky
Lill

Lill

Tak pozrený aj Grinder a páči sa mi ešte o trošku viac ako Grandfathered. Zatiaľ takých 80%. Dokonca...
před 8 roky
ragelly

ragelly

I zde doplněn třetí názor, takže snad už vás přesvědčíme :D
před 8 roky
Další články k tématu