16. 11. 2015

Novinka pod lupou: Agent X

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

TNT letos neponechává nic náhodě. Po dramatu z chirurgického prostředí Proof a noir mafiánském dramatu z prostředí New Yorku 60. let Public Morals tu do třetice máme další drama, tentokrát z prostředí tajné služby a politiky. Máme tu akční počin a pokus o seriálovou bondovku v podobě Agent X.

Základní údaje

Název: Agent X
Žánr: Akční / Drama / Politický
Stanice: TNT
Premiéra: 8. 11. 2015
Vysílání: neděle od 21:00 (s premiérovým dvojnásobným nášupem)
Předskokan: The Librarians (Knihovníci)
Konkurence: The Good Wife (Dobrá manželka) (CBS), Blood and Oil (ABC), Family Guy (Griffinovi) (FOX)
Tipovačka: –

O čem to je?

X, agent X. Ano, je to tak. TNT letos nešetří ambicemi, a poté, co seriál Proof vlastně skončil dřív než začal, a osud Public Morals taky nikterak valný není, servíruje nám seriálovou bondovku ze své vlastní kuchyně. Ve středu dění je Agent X, jehož posláním je až klišoidní úkol, totiž chránit Spojené státy a její obyvatelé. K tomu má stejně jako jeho britský a slavnější protějšek k dispozici neomezené prostředky. Nikdo nezná jeho identitu. Je trénován, vždy připraven sloužit a zodpovídá se jediné osobě, paní viceprezidentce, která ale jeho pravou identitu za žádných okolností neprozradí.

Jedná se bezesporu o jednu z těch očekávanějších novinek letošního podzimu. Z těch listopadových je dokonce v TOP 5. Jenže je to skutečně kvůli seriálu jako takovému? I když TNT dokáže diváka zaujmout a postavit dobré drama, o tomto seriálu se mluví spíš z důvodu hlavních rolí. Agenta X ztvární drsňák Jeff Hephner (který kvůli natáčení odešel ze Chicago Fire) a viceprezidentku Natalie Maccabee pak půvabná Sharon Stone. Právě na tu se kritici a diváci těší a sou velice zvědaví, jak se s novou rolí popasuje.

Na postu scénáristy, producenta a pomocného režiséra se usadil William Blake Herron. Ač vám toto jméno nemusí vůbec nic říkat, toto jméno by přece jen mohlo být zárukou dobrého scénáře a dobrého dramatu. Bourneova trilogie z jeho pera to jen potvrzuje. Uvidíme…

A komu to sluší víc?



Trailer
a malá ochutnávka

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Během sledování jsem si uvědomila, jak moc mi vlastně chybí Alias, jeden z nejlepších akčních dramat svého žánru. Agent X není to stejné, a to ani obsahem, ani kvalitou. Ačkoliv se snaží hrát na nový hit, první epizoda je jen splácanina, která se ze všech sil snaží nerozpadnout.

Na to, jak moc je tajný agent tajný, tak o něm ví docela dost lidí. Je docela prekérka, že má být jeho existence utajována i samotnému prezidentovi USA, ale když je prezidentem bývalý viceprezident, který má správu tohoto agenta pod palcem, tak už ty tajnosti asi moc nefungují. Komorník pobavil, tohle klišé prostě nemohlo chybět :D

Abych ale nebyla zlá… já určitě budu sledovat dál. Určitě nejde o nějakou kvalitní zábavu pro náročné, ovšem pokud jste ochotní přehlédnout některé mouchy, které vám občas vlétnou až do ucha a hlasitě bzučí, a hodláte nepřemýšlet o tom, jakým zázračným způsobem se došlo z A do B, tak ve výsledku budete odcházet spokojeni. A co jsem slyšela, druhý díl je prý už na lepší úrovni, takže doporučuji ke zhlédnutí, za to nic nedáte :-)

Mimochodem, nevím, jak pro pány, ale dámy mají pokoukáníčko zajištěno. Já jsem si Jeffa Hephnera zamilovala v Bossovi, ale většina z vás si ho asi pamatuje z role v Chicago Fire. Velmi, velmi povedená nová verze Jamese Bonda.

Tohle ale vyloženě zabolelo :-D „Co mi radíte?“ „Na to nemůžeme odpovědět, madam.“ „Chápu. Tohle je moje práce. Musím to rozhodnout já. Já sama. Johne, běž pro tu holku.“ :-D Špatný, moc moc špatný scénář :-D
  • sexy Jeff
  • akce
  • splácané scény
  • moc chytrosti to nepobralo
  • místy velmi slabý scénář
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Co říkáte na další pecku od TNT? Myslíte, že má šanci na úspěch? Zkusíte ji?
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
HonZajs000

HonZajs000

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_karel_

_karel_

Těch 50 % asi odpovídá. Viděl bych to podobně. :) Oddychovka na 40 minut s potřebou moc to nerozebírat...
před 8 roky
Další články k tématu