28. 6. 2016

Novinka pod lupou: Roots

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Roots
Žánr: Historický / Drama / Minisérie / Remake
Stanice: History
Premiéra: 30. 5. 2016
Vysílání: od 30. května do 2. června 2016
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Alex Haley (předloha), Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Alison McDonald, Charles Murray,
Herci: Malachi Kirby, Forest Whitaker, Anna Paquin, Laurence Fishburne, Jonathan Rhys Meyers, Anika Noni Rose, T.I., Chad L. Coleman, Emayatzy Corinealdi, Matthew Goode, Derek Luke, Mekhi Phifer, James Purefoy, Erica Tazel, Regé-Jean Page, Lane Garrison

Ve zkratce

Roots je historická cesta jedné rodiny a její víry v přežití. Příběh je rozložen do několika generací. Začíná mladým Kunta Kintem, který je ve své rodné Gambii zajat a za hrozivých podmínek převezen do koloniální Ameriky, kde je prodán do otroctví. Během minisérie rodina dále čelí rasovým rozdílům na pozadí nezapomenutelných událostí americké historie včetně občanské války. Prožívá ponížení, vzestup otroků a následné zrovnoprávnění. Příběh Kunty Kinteho a žen a mužů, kteří přišli po něm, se dá připodobnit k mnoha případům v průběhu dějin milionů Američanů s africkými kořeny. Odhalena je mocná pravda o lidském bytí a víře v sebe sama.

Trailer

Podobné seriály

Roots
Roots: The Next Generations
Underground

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pokud jste zkoušeli Lady Dynamite, tak s Roots si spravíte chuť, i když je to seriál, který nemůže být zmíněné komedii vzdálenější. Historické drama vás od prvních chvil dokáže vtáhnout do děje, ze kterého vás již nepustí. Jak přistupuju k historickým seriálům (zvlášť o otroctví) s rezervou, tak Roots si mě dokázal získat, prožívala jsem každou ránu bičem spolu s hlavním hrdinou.

Za vyzdvihnutí stojí zcela jistě nádherná hudba, která výborně dokresluje obrázek domorodého afrického života. Je velmi chytlavá, dynamická a přesně taková, jakou byste od afrického kmene očekávali. Navíc má v první epizodě svůj vlastní význam, propojí totiž hrdinu se svým pánem Fidlerem, kterému babička zpívávala stejnou ukolébavku jako Kuntovi jeho matka. Z nepřítele se rázem stane důležitý spojenec, který pomůže Kuntovi utéct, za což zaplatí svým postavením. I když jsou však tyto snahy neúspěšné, vám jako divákům nezbývá než zatlačit slzičku dojetí nad tím, jak velké odhodlání člověk v sobě může skrývat.

Seriál hodnotím lépe než podobně laděný Underground, který měl premiéru na jaře. Z Roots se na mě opravdu dokázala atmosféra historie přenést, u Underground nebyl příběh, postavy a herecké výkony jejich představitelů natolik silné. Pokud hledáte historický seriál, který ve vás dokáže vyvolat emoce, pak je Roots přesně pro vás.
  • seriály o otroctví nejsou pro divácké masy, ne každý tomu dá šanci, což je škoda
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Děkuju. On někdy nemusí být ten výhled. Útvar pro zvláštní oběti taky nikdy neukázal útok pedofila, ale...
před 7 roky
ragelly

ragelly

Jakože takhle je to silný příběh, i když toho není moc vidět, to jo. Každopádně to jede napříč...
před 7 roky
La.Volpe

La.Volpe

První dva díly byly skvělý. Pak strašně začnou skákat časem dopředu, Kunta Kinte "zmizí" a...
před 7 roky
Další články k tématu