31. 7. 2016

Novinka pod lupou: Greenleaf

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Greenleaf
Žánr: Drama
Stanice: OWN
Premiéra: 21. 6. 2016
Vysílání: každou středu večer od 22:00
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: -
Sledovanost pilotu: rating 0.84 a 3,04 milionu diváků (velmi dobrá)

Kdo?

Tvůrce: Craig Wright
Herci: Merle Dandridge, Kim Hawthorne, Desiree Ross, Lamman Rucker, Tye White, Lynn Whitfield, Deborah Joy Winans, Keith David

Ve zkratce

Drama Greenleaf diváky zavede do bezohledného světa rodiny Greenleafů, kteří se starají o jejich obrovskou kongregaci v Memphisu. Skandální tajemství a lži jsou tak časté, jako víra sama. Členové rodiny jsou přiváděni na svět v kostele a jsou vychováváni s láskou a blízkostí k sobě samým. Za zdánlivě nablýskaným povrchem se však skrývají lži, závist, cizoložství, sourozenecká rivalita a konflikty. To vše natrhne samotné jádro jejich víry, které je to jediné, co rodinu ještě drží pohromadě.

Podobné

Saints & Sinners

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nemůžu jinak, než srovnávat s pilotem Saints and Sinners. Téma je v podstatě úplně shodné, stejně jako zaměření na afroamerickou komunitu. I přesto však musím říct, že oba seriály jsou odlišné jako den a noc.

Ke Greenleaf jsem přistupovala se značnou rezervou. Přece jen jsem se u Saints hodně spálila, takže vidět to podruhé v bledě modrém ve mě nevyvolávalo příliš velké nadšení. Hned první minuty ale můj názor zcela změnily.

Základem je sympatická hlavní hrdinka. Je dost podobná Kerry Washington ze Scandalu, minimálně fyzicky. Líbilo se mi, jak je klidná, má styl a na první pohled působí hodně chytře. I když během pilotu docházelo k bouřlivým citovým výlevům a hádkám, přesto jsem ze seriálu neměla pocit, že by šlo o soap operu, kterou je Saints and Sinners. Seriál nepůsobí nevkusně, ba naopak. Jde o kvalitní rodinné drama, se kterým stanice OWN trefila do černého.

I zbytek osazenstva vypadá velmi slibně. Jde vidět, že i v Americe můžou vznikat výborné seriálové kousky, které dokážou zaujmout i lidi, kteří nepatří do cílové skupiny. Za mě plus a pilot doporučuju, pokud hledáte něco vážnějšího.
  • občas přitlačuje k hranici hysterie
  • místy pomalejší tempo
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Koldik

Koldik

hodnotenie dobre, ale aj tak ma to nejak netaha...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Do watchlistu si to dám,ale zatím si nechám čas a uvidím.
před 7 roky
Další články k tématu