4. 2. 2016

Novinka pod lupou: Stan Lee's Lucky Man

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Stan Lee's Lucky Man
Žánr drama / krimi / nadpřirozený
Stanice Sky 1
Premiéra 22. 1. 2016
Vysílání každý pátek večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Stan Lee, Neil Biswas
Herci James Nesbitt, Eve Best, Sienna Guillory, Amara Karan, Darren Boyd, Omid Djalili, Stephen Hagan, Burn Gorman, Jing Lusi, Steven Mackintosh, Kenneth Tsang

Ve zkratce

Detektiv Harry Clayton si libuje v gamblování. Bohužel štěstí nikdy nestojí na jeho straně a policista začne dlužit nemalé peníze. Jednoho večera se v kasínu seznámí s krásnou a záhadnou ženou a po jejich společně strávené noci Harry objeví náramek, který vše změní.

Seriál je zpracováním originálního nápadu Stana Leeho.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavý pilot. Jsem na vážkách, jestli se mi líbil nebo ne. Celkově mi přišel pomalý a mdlý, ale bylo tam pár momentů, které značily velký potenciál do budoucnosti.

Hlavním lákadlem je beze sporu hlavní hrdina. Velký charizmaťák a i když to není klasický kladný hrdina, ale spíš hlavní hrdina badboy, tak mu i přesto budete fandit. A taky vás dostane skotský (myslím, že skotský) přízvuk.

Příběh zní dobře. Po vášnivé noci se detektivovi na ruce objeví tajemný náramek, který nejde sundat. Hrdina postupně zjistí, že díky tomu na jeho straně stojí štěstěna. Ale náramek byl původně určen pro jiného šťastlivce, který se ho nehodlá jen tak vzdát a hrdinovi tak hrozí velké nebezpečí. Takto shrnuto v kostce to zní opravdu dobře. Pilot ale nedokázal potenciál využít naplno. V druhé polovině dílu se kvalita zvedla o třídu nahoru a jsem si jistá, že následné díly už budou moci náramku využívat více, což seriálu prospěje.

Spojení klasické britské kriminálky s prvkem nadpřirozena je přinejmenším zajímavé. Není to nic, co byste vídávali na každém rohu. Jsem zvědavá, jak se s tímto tvůrci poperou. Šanci tomu dám.
  • spojení kriminálky a nadpřirozena
  • potenciál v náramku
  • záporácký hrdina
  • pilot byl pomalý a po první půlce se vám chtělo spát
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tohle je prostě už od prvního pohledu boží. Ať už jde o kameru, o prostředí, o herce a o budování napětí. Tohle má všechno a hned od první minuty a to ještě ani nezačnou titulky. Je pravda, že pokud jste četli obsah, tak byste to nejraději místy trošičku popohnali, aby už se začaly dít klíčové věci, ale mně to zase tolik nevadilo.

James Nesbitt je skvělý, na tom se nedá nic rozporovat. A i zbytek obsazení mu zdařile sekunduje. Takže obsazení se nedá nic vytknout.

Co se týče hlavní dějové zápletky, tak je dostatečně originální a neokoukaná, i když se spíš vlní na pozadí ústřední detektivní linky. Trochu otravná je „slečna štístko“, která trousí ze své motorky klišé a nejednoznačné narážky. Mohla by být trochu jednoznačnější. Ale jinak super.

Londýn (jste nečekali, co? :-D) cameo Stana znělka vlastně skoro všechno možná trošku zrychlit
100 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Do watchlistu to určitě půjde a čas v budoucnu najdu,zatím toho mám moc rozkoukaného,ale šanci tomu dám.
před 8 roky
assbest

assbest

tak se mrknu, nebyt Novinek pod lupou, asi bych si serialu nevsiml... Dekuji
před 8 roky
blanka57

blanka57

Tak jsem dneska koukla na první díl a myslím, že to bude dobré, britové prostě umějí :)
před 8 roky
Další články k tématu