21. 9. 2015

Novinka pod lupou: Minority Report

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Fox dnes představí seriálové zpracování úspěšného filmu Stephena Spielberga na motivy povídky Philipa K. Dicka s názvem Minority Report. Necháte se zlákat?

Základní údaje

Název: Minority Report
Žánr: drama / sci-fi / akční
Stanice: Fox
Premiéra: 21. 9. 2015
Vysílání: pondělí, 21:00
Předskokan: Gotham
Konkurence: Dancing with the Stars, Scorpion, Jane the Virgin, The Voice
Tipovačka: Týmy SerialZone, CWZone a HBO tipují zrušení. Týmy Gorilla, Nextweek a Edna jsou pro prodloužení. Lid také věří v prodloužení se 60 % hlasů.

Kdo?

Tvůrci: Max Borenstein
Herci: Stark Sands, Meagan Good, Nick Zano, Laura Regan, Wilmer Valderrama, Daniel London, Li Jun Li, Zhane Hall, Tina Lifford

O čem to je?

Už je tomu deset let, co skončil program PreKrim, jenž měl za cíl předcházet zločinům dříve, než se stanou, a sice za pomoci Tušitelů, kteří k předvídání sloužili. Nyní se píše rok 2065, nacházíme se ve Washingtonu D.C., kde se Dash, jeden z trojice Tušitelů, snaží vést normální život, jenže je stále pronásledován svými věštbami. Na vlastní pěst se snaží zločinům bránit, ale nikdy se mu to nepodaří.

Brzy naráží na Laru Vegaovou, detektiva u místní policie, se kterou později spojí síly, aby společně bránili oněm vraždám podle Dashových vizí.

Podobné seriály

Almost Human
Continuum
Person of Interest
Intelligence

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Myslela jsem si, že si Američani uvědomí, jakou chybu udělali u Almost Human, a u Minority Report to napraví. Pravdou ale je, že MR nesahá svému žánrovému předchůdci ani po kotníky. Pro mě seriál ztroskotává především na hereckém obsazení. Hrdina i hrdinka jsou mi naprosto nesympatičtí. On vypadá jako přerostlé děcko, na chlapovi je ten neustálý ustrašený a utrápený výraz se srnčíma očima snad ještě horší než u ženské (ehm, Blindspot). Na ni mám zase averzi z předchozích rolí, byla odporná v Deception, Californication a nedávno i v Mr. Robinson, takže tady jen co se na ni kamera zaměří, mám chuť přehrávač vypínat, no a když začne mluvit, tak je to úplně zabité. Ona se nejen utrápeně tváří, ale dokonce tak i mluví… ale říkám, to je asi můj osobní problém a ostatním to tak tragické určitě nepřijde :D

Technologie vypadají hezky, asi už jste si všichni všimli, že v tomto ohledu nemám moc zkušeností a moje nároky jsou docela nízké, v podstatě je mi jedno, jak moc nelogické to je, protože se v tom nevyznám, takže si jen užívám grafickou stránku, která pro mě funguje v podstatě ve všech letošních novinkách, které s technologiemi pracují (tak nějak si uvědomuju, že to snad jsou zatím skoro všechna odvysílaná nová dramata… asi nový trend nebo co :) ). Taky se mi líbí další velká záhada – spolupráce „zlého“ dvojčete s tou třetí pokusnou ovcí, zajímá mě, co viděla atd. (taktéž si uvědomuju, že velká záhada je asi u každého letošního dramatického pilotu).

Kromě zasazení do budoucnosti a slavného názvu seriál ale nemá nic extra co nabídnout. Půjde o další kriminálku, kde je hrdina nějakým způsobem nadaný, i když nemá vlastně s policií nic společného – stejně jako u Limitless nebo Blindspot. Každý týden bude mít vizi, občas bude potřebovat pomoct od svého jména a adresy vidícího bratra, aby se dopadl pachatel. A kolegyňka policistka ho bude zásobovat policejním infem, bude honit padouchy v upnutém tričku a botkách na podpatku a s pistolí v ruce. Normálka.

+ technologie
+ nakousnutí větší záhady

- obyčejná epizodní kriminálka
- velmi nesympatické hlavní duo

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Seraphine313

Po prvních ohlasech jsem čekal seriálový průser, ale ten nepřišel. Nepřišlo ale ani nic výjimečného. Bohužel. Seriál je takovým lehčím odvarem filmového Minority Report. Využívá tu zajímavou část z filmu – technologie, které obohacuje o ne až tak neuvěřitelné specialitky jako promítací kontaktní čočky nebo brýle (i když tím vlastně porušuje jednu dějovou linku z filmu, ale co už). To se mi na jednu stranu líbí, líbilo se mi to už v Almost Human, který, co se týče futuristických inovací, dokázal vyšvihnout opravdu vysoko. Jenže Minority Report není výjimečný po ostatních stránkách.

Hned ze začátku na vás vybafne kriminální případ a jede se ve starých zajetých kolejích kriminálky. Tady navíc okořeněné několikrát omletým tématem spolupráce policisty a člověka, s kterým spolupracovat nemůže (kdy jsem to viděl naposledy? No asi v Blacklistu. A v tuctu dalších krimi). Tvůrci (zatím) nedokázali vymyslet nic lepšího a ono to vlastně ani nejde – původní film je totiž uzavřený a přímo navázat se na něj nedá.

Co mě zklamalo, byl Stark Sands. Ne, nehraje dobře. Do role se navíc ani moc nehodí. Oproti tomu třeba Nick Zano je ve své roli perfektní (a to měl jeho roli hrát Sands jako dvojroli identických dvojčat). Laura Regan se do své role taky moc nehodí, filmové Agathě není vůbec podobná a hraje ji naprosto jinak, než by měla. Doufám, že tenhle přerod z polotrosky do sebevědomé manipulátorky bude někde později vysvětlený, protože já se s tím jen tak nesmířím. Nechápu, proč nenacastovali Samanthu Morton, která se za posledních pár let skoro nikde neobjevila (a tudíž by nebyla drahá). Bylo to proto, že přibrala? A proto, že vypadá na svůj věk?

Minority Report proti filmu nenabízí vůbec nic navíc, krom několika chytrých udělátek. Almost Human je lepší sci-fi krimi po všech stránkách, a zaujala (aspoň na začátku) mnohem víc než MR. Bojím se, že budu muset říct větu, kterou jsem slýchával hodně na střední škole v matematice: „Tude cesta nevede.“

+ technologické mašinky

- nepovedený casting
- obyčejná krimi

Moje hodnocení pilotu: 60 %

Zaujal vás námět Minority Reportu? Dočká se podle vás seriál stejné obliby jako filmová předloha? A co vy, zkusíte ho?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
ragelly

ragelly

:D Ani jsem si nevšimla :D Ale ne, nedohodli, striktně si nečteme vlastní názory ani si nesdělujeme...
před 8 roky
24ron24

24ron24

Jasně ja ti verím, náhoda je blbec, že jo? :D Proste sa niekedy zhodnete v názore ;)
před 8 roky
ragelly

ragelly

Dokoukán další dlouholetý rest :) Šlo o docela průměrnou kriminálku, ale vize se mi celkem líbily,...
před 3 roky
Další články k tématu