27. 7. 2016

Novinka pod lupou: Stranger Things

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Stranger Things
Žánr: Drama / Thriller / Sci-Fi / Nadpřirozený / Horor / Mysteriózní
Stanice: Netflix
Premiéra: 15. 7. 2016
Vysílání: celá série najednou
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Matt Duffer, Ross Duffer
Herci: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Cara Buono, Matthew Modine

Ve zkratce

6. listopadu 1983 v Indianě zmizí dvanáctiletý Will Byers. Jeho matka Joyce je rozrušená a snaží se ho najít. Své vlastní vyšetřování vede i šerif Hopper. Další den se objeví záhadná dívka se zvláštními schopnostmi, která ví, kde se Will nachází. Jak se hrdinové přibližují pravdě, musí čelit nejen tajuplné vládní agentuře, ale především ještě zákeřnější hrozbě, která všechny z nich plánuje zničit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Už je to pár dnů od premiéry, takže jsem se u takového vyhypovaného seriálu nedokázala vyhnout názorům. Vím, že je seriál považován za jednu z nejlepších novinek léta, možná dokonce i celého roku. Pilotní epizoda má potenciál, ale řekla bych, že musíte dát seriálu šanci na více epizod, abyste se do něj mohli naplno ponořit.

Pilot představí postavy a ukáže nám hlavní událost, která rozpoutá řetězec událostí. Předpokládám, že se budou jednotlivé postavy rozvíjet, všech se nějak dotkne to, co se Willovi stalo. Ale v pilotu jsme viděli jen náznaky, takže si myslím, že pokud byste se rozhodovali jen podle prvního dílu, tak byste to možná vzdali, aniž byste se dozvěděli, jak skvělý seriál vlastně je.

Co se týče postav, opět malé děti by potřebovaly lehce nafackovat. Na druhou stranu rodiče taky, protože nechat desetileté kluky jezdit v černočerné tmě několik kilometrů dlouhou a z části lesní trasu jen tak na kole po hlavní silnici, to je vážně hustý.

Ale záhada se mi líbí. Už jen kvůli tomu celé sérii šanci dám. V tomto případě je skvělé, že Netflix vypouští celou řadu naráz, protože nemusíte čekat po jednom velkém cliffhangeru celý týden na to, až se objeví další díl. U podobných seriálů, které si staví na šokujících momentech, je to velká výhoda.
  • děti na facku
  • rodiče na facku
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
ufonka

ufonka

Podle mě nejlepší seriál roku. Děti hrály skvěle, jen Winona byla na mě příliš hysterická a uřvaná. Ale...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Presne tak...
před 7 roky
Leslie

Leslie

Je to takova pecka, jak se rika, určitě všem doporucuji. :))) Děcka otravny nejsou, že šly hledat...
před 7 roky
Další články k tématu