25. 3. 2016

Novinka pod lupou: Heartbeat

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Stanice NBC představuje nové lékařské drama Heartbeat, původně známé pod názvem Heartbreaker.

Základní údaje

Název: Heartbeat
Žánr: Drama / Lékařský
Stanice: NBC
Premiéra: 22. 3. 2016
Vysílání: středa od 20:00
Předskokan: -
Konkurence: Modern Family (ABC), Survivor (CBS), Rosewood (Fox), Arrow (The CW)
Tipovačka: Všechny týmy tipují zrušení, ke kterému se přikláníte i vy s převahou 52 % hlasů.

Kdo?

Tvůrce: Jill Gordon
Herci: Melissa George, Dave Annable, Don Hany, Shelley Conn, D.L. Hughley, Jamie Kennedy, JLouis Mills, Maya Erskine, Joshua Leonard

Ve zkratce

Heartbeat je nové lékařské drama, které se nechalo inspirovat životem skutečné lékařky Kathy Magliato. V seriálu se však jmenuje Alex Panttiere, světově uznávaná kardioložka specializující se zejména na transplantace srdce. Alex je nebojácná a tvrdohlavá a vždy si jde za svým cílem. Je jednou z mála žen ve svém oboru, a proto se musí o to víc snažit, aby dokázala, že na to má. Kromě svého profesního života má plné ruce práce i se svým osobním životem, který rozhodně není nudný.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Celé mi to přišlo takové cukrkandlové, hrozně přeslazené. Na pohled je to hodně líbivý seriál, dost podobně jako třeba Grey's Anatomy. Všechno je tu světlé, bílá je ještě bělejší a blonďatá kštice hrdinky ještě blonďatější. Nic moc krve se zde nedočkáte, a to ani při operacích, největší vzrušení je asi cákanec na bílou halenku hrdinky v úvodní scéně seriálu.

Právě s hlavní doktorkou mám trošku problém. Herečku mám ráda, ale tak nějak nemůžu uvěřit, že by tento seriál odrážel realitu. Tahle ženská je totiž ještě lepší než Wonder Woman. Lítá si po světě, ale přitom je vždy ve své nemocnici, když je třeba. Zná všechny své pacienty, ke každému má osobní a kamarádský vztah, na každém jí extrémně záleží. Dobře, to by nebylo až tak zvláštní. Ale absolutně nechápu, kde pro tento styl života bere energii. Je neustále svěží, plná elánu, vždycky má po ruce břitkou humornou poznámku, dokonalé vlasy, upnuté šaty, podpatky a perfektní nalíčení jsou samozřejmostí 24 hodin denně. Kromě toho, že je celebrita, obchodní zástupce nemocnice, chirurg a učitel studentů (jejich nemocnice je praktická, vzdělávací pro studenty), zvládá být i mámou pro dvě děti a pozornou přítelkyní. No a do toho ještě i řeší trable s bývalým partnerem, který se náhle objevuje na scéně. Jak říkám, lepší než Wonder Woman.

Na tohle jsem musela myslet celý pilot. Na samotný případ už mnoho času nezbylo, většina z něj se točila okolo toho, jak si hrdinka hrála na boha a dělala vše podle toho, jak se to hodí jí. No a samozřejmě jí to taky všechno vyšlo, pacient přežil, jí se z fleku povedla operace, kterou téměř nikdo jiný neumí. Nezbylo už nic jiného, než si obléct po operaci róbu a jít si pro další cenu. Určitě běžný život doktorů toto :-)
  • všechno je prosvětlené, optimistické
  • mnoho happyendů
  • absolutně nereálné
  • dokonce chybí i krev
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Heartbeat je typické lékařské drama, které není ničím výjimečné. V hlavní roli stojí sebevědomá chiruržka, která si je vědoma svých schopností, takže si prakticky myslí, že je lepší než ostatní. Nemůžu ale říct, že by mi byla postava Alex vyloženě nesympatická. Jasně, v některých ohledech mi lezla na nervy, ale zároveň ji tvůrci chtěli polidštit komplikovaným rodinným životem. Nemoci se nevyhýbají ani lékařům.

Co mi ale doopravdy vadilo, byl milostný trojúhelník. Některé seriály už se poučily a položku „milostný trojúhelník“, která dříve byla snad povinně v každém seriálu, už vypustili. Heartbeat do toho ale šel a zřejmě se bude jednat o dlouhodobější zápletku.

Za sebe musím říct, že na seriál se dívat dá, ale rozhodně se nejedná o nový hit. Chvilkami jsem se i pobavila (scéna s rozmrazováním srdce, asijská sestřička) a děj docela ubíhal. Rozumím, proč kritici tipují zrušení seriálu, ale není to proto, že by byl seriál tak špatný. Jen není tak dobrý.
  • není to propadák
  • rozmrazování srdce
  • hlavní postava
  • milostný trojúhelník
  • seriál nenabízí nic nového
  • hlavní postava
60 %
Mé hodnocení
gabik.029

Plánujete dát šanci Heartbeat? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Pipa22

Pipa22

... tak jdu na nej mrknout.
před 8 roky
sarhod79

sarhod79

lékařský seriál už mám vybraný - grey's, ale verdikt ragelly byl skvělý, díky
před 8 roky
teraxa

teraxa

Dost jsem se pobavila hodnocením, ale nějak mi to nedalo, abych se stejně nepodívala. A teď toho lituju :(...
před 8 roky
Další články k tématu