3. 4. 2016

Novinka pod lupou: The Path

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Path
Žánr drama
Stanice Hulu
Premiéra 30. 3. 2016
Vysílání každou středu večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Jessica Goldberg
Herci Aaron Paul, Michelle Monaghan, Emma Greenwell, Rockmond Dunbar, Kyle Allen, Amy Forsyth, Sarah Jones, Hugh Dancy

Ve zkratce

Příběh se točí okolo fiktivního, zdánlivě dokonalého hnutí Meyerist. Eddie je členem, jeho manželka Sarah patří mezi vysoce postavené členy hnutí. Eddie je velmi rozpolcený muž, který se dozvídá různá tajemství o zdánlivě milujícím kultu. Ze spleti dějových linií postupně prosvítá moc, vlastní agendy, náboženství, dohled FBI a více než jedna jidášská zrada. Moc nad kultem postupně přebírá Cal Roberts, muž, který chce mít pod kontrolou vše včetně srdce Sarah.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hodně náročný seriál. Částečně mi to připomnělo Friday Night Lights, myslím v souvislosti, jak se staví ke svému žánru. FNL je stoprocentní drama o fotbalu, zde máme stoprocentní drama o kultovní víře.

The Path rozhodně není seriál pro každého a rozhodně to není seriál, u kterého můžete vypnout nebo ho mít jako podkresovku. Kdykoliv jsem na chvilku odvrátila pozornost jiným směrem, hned jsem se v příběhu naprosto ztratila.

Hodně se zde střídají časové roviny, přítomnost se prolíná s minulostí, která se ihned mění zpět na současnost. Je tu dost velká dávka tajemna, musíte hodně přemýšlet a odvozovat. Přesto, i když nejste fanoušci kultovní víry, vás seriál dokáže upoutat. Hodně tomu přispívá výborné herecké obsazení v čele s Aaronem Paulem a Hughem Dancym, pro dámy opravdu dvojnásobná pastva pro oči. Nutno ale říct, že ani jeden z nich není jen pěkná tvářička, ale skutečně oba patří mezi herecká esa, která obohatí každý projekt, kterému se upíšou.

Hulu se nebojí ani odvážnějších scén, čekejte sex, nahotu, a hlavně Platónovo podobenství o jeskyni :-)
  • herecké obsazení
  • stoprocentní drama
  • žánr není pro všechny, ale dokáže zaujmout i nevyznavače
  • hodně náročný seriál, který není pro všechny
  • rozhodně žádná oddychovka
  • místy pomalé a zdlouhavé
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tenhle seriál jsem měl v hledáčku, co oznámili, že se v něm objeví Aaron Paul, takže mi nesměl uniknout. Kromě báječných herců, mezi něž se řadí i Hugh Dancy, mě však zaujala i premisa. Trochu mi to připomnělo The Leftovers, teda aspoň, co se týče té náboženské stránky. Na rozdíl od Pozůstalých jsem ale po zhlédnutí pilotu nebyl tolik nadšený.

Herci hrají na jedničku a díl uplyne rychle, přestože se děj místy trochu vleče. Pilotní epizodě se víceméně podařilo splnit svůj cíl, zaujalo mě to a dopřeju si aspoň pár dalších dílů, ale chybělo tomu… Něco. Existuje hromada dobrých seriálů a je fakt těžké vybrat si, do čeho jít dřív, a tak dávám přednost tomu, co mě něčím zaujme. Prostě něco extra, co další seriály nemají, nebo specifický nádech. Tady tohle chybělo, což je docela škoda.

Ale zpět k tomu pozitivnímu. Má to potenciál, o tom není pochyb. Líbí se mi i styl vyprávění, kdy se nedozvíte všechno naráz, a vracíte se tak tam a zpět, ale aniž byste ztratili přehled. S takovou zápletku se dá dobře pracovat, postavy působí zajímavě, a pokud se časem dostaví trochu svižnější tempo, The Path by se mohl zařadit mezi mé oblíbené seriály. Jen musí najít tu správnou cestu.
  • herci
  • zápletka
  • znělka
  • styl vyprávění
  • trochu pomalejší
  • chybí jakási třešnička na dortu
80 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
verunkawrath

verunkawrath

V budoucnu se k tomu asi dostanu,ted toho mám moc,ale Path vypadá zajímavě.
před 8 roky
Další články k tématu