3. 4. 2016

Novinka pod lupou: Rush Hour

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Rush Hour
Žánr drama / akční / komedie
Stanice CBS
Premiéra 31. 3. 2016
Vysílání každý čtvrtek večer
Předskokan 2 Broke Girls
Konkurence The Catch (ABC), Game of Silence (NBC)
Tipovačka Všichni jsme pesimističtí a tipujeme zrušení. Lid nás podporuje 69% většinou.

Sledovanost pilotu: rating 1.1 a 5,06 milionu diváků (podprůměrná)

Kdo?

Tvůrci Blake McCormick, Bill Lawrence
Herci Jon Foo, Justin Hires, Aimee Garcia, Wendie Malick, Page Kennedy, Jessika Van, Kirk Fox

Ve zkratce

Seriál se inspiruje stejnojmennou filmovou sérií.

Policejní drama o rebelském policejním detektivovi z Los Angeles a uťápnutém detektivovi z Hong Kongu. Dvojice se dá dohromady za nevšedních okolností, kdy jsou příkazem nadřízených donuceni stát se partnery. I když si kultury protiřečí a nálady obou pánů jdou proti sobě, ani jeden z nich nemůže upřít, že společně tvoří skvělý tým, který dokáže získávat výsledky.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle byl totální návrat do 80.-90. let. Pamatuju si, jak jsem na základce a na gymplu vždycky přišla ze školy a celé odpoledne bylo přeplněné seriály stejného typu. Dva nevšední parťáci, kteří tak nějak záhadně pracují skvěle dohromady, mají super hlášky, každá epizoda je plná skvělých akčních scén.

Problém je ten, že už nejsme v devadesátkách. I když to prožíváme postupně a změna není tak nápadná, u Rush Hour jsem si uvědomila, že doba se opravdu posunula dopředu. Tyhle příběhy s jasným záporákem už prostě nejsou tak úžasné, jak dřív bývaly. Trošku mi pilot připomínal i Chucka, ale Chuck si ze stejné atmosféry dělal tak trošku vědomou srandu.

Na druhou stranu trailer vypadal opravdu katastrofálně. Po zhlédnutí pilotu musím hodnotit trošku lépe, protože přece jen sentiment lehce zafungoval a pilot utekl. Oba hlavní pánové jsou průměrní. Typická typizace (haha) postav z devadesátek, což je samozřejmě dáno tím, že seriál se inspiruje filmy z této doby. Škoda, že se inspiruje naprosto doslovně. Kdyby tvůrci vzali původní námět a zmodernizovali ho, mohlo jít o svěží akční komedii. Takto je to ale jen nechtěné retro natočené v moderní době.
  • spousta akce
  • návrat do 80. a 90. let bez inovace
  • průzračný záporák, předvídatelnost
50 %
Mé hodnocení
ragelly

První pohled na Rush Hour mě lehce vyděsil, neboť jsem očekávala dvacetiminutovku, takže mě jednou tak delší stopáž překvapila. Začátek s Leem a jeho sestrou nebyl nic moc, sekvence s Carterem docela napravila reputaci, ta správná jízda ale nastala po setkání obou hrdinů.

Ač tedy nemůžu říct, že z hlediska akce je v Rush Hour podařené všechno, z hlediska humoru jsem se docela dost nasmála (z novinek, co jsem letos viděla, asi nejvíc). Budiž Rush Hour odpuštěno, že už si nepamatuju filmovou předlohu, takže si neuvědomuju, o kolik byli Jackie Chan s Chrisem Tuckerem lepší, ale rozhodně nemůžu říct, že by Justin Hires s Jonem Fooem taky nefungovali. Díky tomu, že už jsem za ty cca dva roky stihla zapomenout Křižovatku smrti, nemůžu si ani stěžovat na to, že je tohle asi horší.

Ale se svou slabostí pro komedie jedno můžu říct s jistotou, jestli hledáte docela šílenou oddechovku, která se s velikou pravděpodobností nedožije víc než jedné řady, klidně se na Rush Hour podívejte. Akorát tedy nevím, co vám tenhle lepší průměr udělá, když si narozdíl ode mě budete pamatovat film(y).
  • humor i postavy překvapivě fungují
  • i přes dlouhou stopáž epizoda rychle utekla
  • Chevrolet Chevelle SS je vážně moc hezký
  • akce není povedená pokaždé
  • začátek s Leeovou sestrou
  • dotáhne to vůbec první řadu?
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Joey Sid

Joey Sid

Je to příšerná slabota, velmi bych se divil, kdyby to nechali dovysílat do konce první řady. Pokud...
před 8 roky
verunkawrath

verunkawrath

Pokud tento seriál nebudu sledovat,nejspíš o nic nepřijdu.
před 8 roky
Milí Miloušek Machota

Milí Miloušek Machota

Neměl jsem v plánu to sledovat,ale když jsem si přečetl že je to napodobenina s Jackie Chanem a...
před 8 roky
Další články k tématu