15. 10. 2015

Novinka pod lupou: Crazy Ex-Girlfriend

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Crazy Ex-Girlfriend
Žánr komedie / romantický / hudební
Stanice The CW
Premiéra 12. 10. 2015
Vysílání pondělí večer od 20:00
Předskokan
Konkurence Dancing with the Stars (ABC), The Big Bang Theory, Life in Pieces a později Supergirl (CBS), Gotham (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka Týmy CWZone, neXtWeek, HBO i Edna věří v prodloužení. SerialZone a Gorilla jsou spíše pro zrušení. Lid souhlasí s námi s převahou 70 % hlasů.

Sledovanost pilotu: rating 0.3 a 0,93 milionu diváků

O čem to je?

Rebecca Bunch je svobodná, mladá a talentovaná právnička, které je prezentována životní šance – stát se nejmladší partnerkou v prestižní právnické firmě v New Yorku. Shodou okolností ale nabídka přichází ve stejný den, kdy se hrdinka musí rozhodnout, jestli zvolí kariéru před štěstím. Osud ze všech stran naznačuje, že štěstí v New Yorku nenajde… Rebecca si uvědomí, že byla naposledy doopravdy šťastná před deseti lety, když se na letním táboře zamilovala do Joshe. Právě v tento den ho poprvé od tábora potká a když se dozví, že se její vyvolený stěhuje do svého rodného městečka West Covina v Kalifornii, rozhodne se zahodit kariéru a přestěhovat se tam také.

Seriál byl původně vyvíjen pro stanici Showtime, měla z něj být půlhodinová komedie. V únoru 2015 ale kabelovka oznámila, že se projektu vzdává, a CW v podstatě z ničeho nic za pět dvanáct seriál objednala s tím, že ho přetvoří v hodinovou hudební komedii. Ačkoliv si novinka u diváků nevedla zrovna zářivě (rating 0.3 a méně než milion diváků), stanice v ni ještě před premiérou vkládala důvěru a objednala si pět extra scénářů. Uvidíme, jestli je využije a objedná z nich celé epizody, ale zatím to vypadá, že tuto možnost nakonec nevyužije.

Podobné seriály

mix:
Glee
+
Stalker

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Měla jsem extrémně dlouhý názor, který se týkal převážně Pravé blondýnky, ale jak už to tak bývá s našimi nejlepšími výtvory, nedochoval se :D Takže vás ušetřím zbytečných řeší a shrnu jen v kostce to, co jsem tam předtím měla krásně rozepsané.

Je to naprostá nepovedená kopie muzikálu Legally Blonde, který je mimochodem mým nejoblíbenějším muzikálem (film Pravá blondýnka patří taky k mojí topce :D ). Hned první hudební scéna je naprosté plagiátorství toho, když se Elle slavnostně dostane na Harvard. Ale celkově i postavy – trhlá naivní mladá právnička, která se přestěhuje na druhý konec světa kvůli svému princi na bílém koni, který ale o ni nejeví sebemenší zájem. Pak tam je hodný, milý a v rámci možností normální kluk, který o ni jeví z nějakého nepochopitelného důvodu zájem, i když ona je neskutečná kráva a navíc pořádně škaredá. No a nesmíme zapomínat ani na sokyni v práci, ze které se ale v konečném důsledku vyklube hrdinčina kamarádka. Kdo viděl Pravou blondýnku, tak asi tuší, koho tady popisuju. Stejné typy lidí ve filmu i v Crazy.

Příběh by mi až tak nevadil, však říkám, že Blondýnku žeru. Ale tady je kamenů úrazu hned několik. Hlavní hrdinka je nesympatická, nevím, kdo by se na ni chtěl hodinu týdně dívat. Ještě že má prsa, to udrží u telky alespoň na ten pilot pár chlapů. Ale dál? Nevidím to růžově. Druhý velký problém je, že neumí zpívat. Má hrozný hlas, který trhá uši. Nehledě na to, že ty písničky tomu taky nepřidávají na kráse. „Getting Ready Song?“ Nevím, jestli byla horší slova té písničky, nebo samotný videoklip. Jak jí po depilaci zadku vystříkla krev na vanu, tak jsem omdlívala. Já už ani nevím, co říct, dál, tohle je prostě konec :D A nejhorší je, že ta šílená holka je pořád naprosto normální oproti ostatním lidem v její nové práci, minimálně ve scénách, kdy s nimi komunikuje. To už nezvládám.

Říkala jsem už, že ty písničky nejen že jsou špatné a špatně zazpívané, ale vůbec se do toho seriálu nehodí?
  • jeden normální člověk
  • hrdinka
  • nepříjemný hlas a nevhodné, nelíbivé písničky
  • nechápu, co tam dělal ten rapper, objevil se tam úplně mimo děj a na konci dostal asi 5 minut prostor úplně k ničemu
  • okopírování mého oblíbeného muzikálu/filmu
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Jestli vám přijde první píseň trapná, tak dál ani nepokračujte. Zbytek epizody je totiž trapný úplně v stejném duchu. A začíná to hnedle v úvodní scéně z minulosti, kde si tvůrci myslí, že načmárat fixou hrdince do obličeje pár pih ji omladí o deset let. A takhle to pokračuje dál. Člověk vůbec netuší, jestli to třeba náhodou není parodie.

Písničky se dají celkem snést, stejně tak jako představitelka hlavní hrdinky, která má celkem slušný hlas. Ovšem hlavní hrdinka už ne. Je tak blbě napsaná, že ji budete nenávidět hned od prvních minut.

Ostatních postav jsme si moc v pilotu neužili, ale moc sympatií taky nepobrali. Nejotravnější je nová nejlepší kamarádka hlavní hrdinky, která je snad ještě víc crazy, než titulní hrdinka. A to crazy, je tady fakt ve smyslu zralá na blázinec. Ono to asi bude nejspíš prostředím, protože ani nový šéf se nechová zrovna normálně. Nejnormálnějším tak zůstává barman, se kterým si hrdinka vyšla na rande. Ale ten je zase prostě blbej. Protože kdyby mu to alespoň trochu myslelo, tak by vzal nohy na ramena při první příležitosti.
  • hrátky s písmenky během písničky v New Yorku
  • závěrečné telefonické omluvy
  • mluvící billboardy
20 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Kedze hudobne veci ako muzikaly nemam rad , tak som nic neocakaval, takze na moje prekvapenie tam boli aj...
před 8 roky
anjoa

anjoa

Příště prosím velkým písmem někam na začátek napsat: Koukat pouze na vlastní nebezpečí!!! Teda tohle...
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Pilot nemá vůbec cenu vidět, opravdu je všechno pokryto v traileru. Kromě teda již zmíněné krve, ze...
před 8 roky
Další články k tématu