22. 9. 2015

Novinka pod lupou: Scream Queens

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Scream Queens
Žánr: horor / komedie / teen / parodie / drama / vysokoškolský
Stanice: Fox
Premiéra: 22. 9. 2015
Vysílání: úterý večer od 21:00
Předskokan: The Grinder
Konkurence: Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC), NCIS: New Orleans (CBS), iZombie (CW) The Voice (NBC)
Tipovačka: HBO jde proti proudu a tipuje zrušení. Všechny ostatní týmy i hlas lidu se 74% většinou jsou pro prodloužení.

O čem to je?

Univerzita Wallace je v šoku. Kampus je otřesen sérií brutálních vražd. Školu ovládá dívčí sesterstvo Kappa House. Všechny dívky chtějí být součástí tohoto spolku, nicméně pouze ta nejlepší smetánka dostane šanci. Sesterstvu vládne pevnou rukou včelí královna Chanel Oberlin, která do spolku rozhodně nepustí každého. Pak ale přijde šok. Děkanka Munsch rozhodne, že nábory nových dívek nesmí probíhat přes žádný filtr, všechny zájemkyně musí dostat šanci. Tímto rozhodnutím se rozpoutá peklo na zemi. Nejen, že celá škola musí čelit rozzuřené Chanel, ale také zmíněný vrah začne své krvavé řádění, každá oběť pěkně postupně v každé epizodě… Částečně jde o černou komedii, částečně o slasher. Jde o moderní pohled na klasický vyvražďovák, kdy se diváci pídí po tom, kdo je pachatelem. Každá postava má svůj vlastní motiv pro vraždu, každá se ale v následujícím okamžiku zároveň může stát nejčerstvější vykrvácenou obětí.

Scream Queens je dalším očekávaným počinem oblíbeného tvůrčího televizního týmu v čele s Ryanem Murphym. Murphy, Falchuk a Brenna společně již dříve vytvořili seriály American Horror Story, Glee, Nip/Tuck, The New Normal a aktuálně kromě Queens pracují ještě na antologii American Crime Story. Hned od doby, kdy se o projektu začalo mluvit, začal sklízet velkou pozornost ze strany televizních fanoušků. Následovalo obsazování, kdy se na seznam připisovalo jedno slavnější jméno vedle druhého. Není divu, že zájem u tento netradiční mix hororu, komedie a parodie pozvedává mnohým obočí, ať už nevírou, nebo zvědavostí.

Stanice seriálu věří, velmi silně ho propaguje a nedává mu ani silného předskokana. Jestli půjde o nový hit, nebo naopak o katastrofu, která se nedočká ani konce, série, to se budeme muset nechat překvapit. První dvouepizodu si ale budeme moct vychutnat už dnes v noci / zítra!

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Přiznávám se, že jsem se trošku bála, protože trailer mě úplně nepřesvědčil o tom, že půjde o pecku. Po pilotu jsem ale byla naprosto klidná a spokojená, druhý díl mě v tom pak úplně utvrdil. Tohle je seriál přesně mého gusta!

Miluju na něm úplně všechno! Tu parodickou přehnanost, luxusní prostředí, kostýmky, které se k těm holkám vůbec nehodí, herecké obsazení, neustálý umělý nekonečný řev, mix napětí a humoru, twist na konci… Mohla bych pokračovat dál a dál.

Vůbec nelituju toho, že jsem si seriál jako jediný z letošní sezóny přidala do průběžného sledování. Od Murphyho jsem tak měla už Glee, Scream Queens vypadá na skvělého nástupce. Opět se mi potvrdilo, že první série jeho seriálů jsou (a budou) legendární. Jen mě mrzí, že se mnou nesouhlasí víc lidí, minimálně Američanů…

Když už jsem zmínila Glee, tak děkanka mi přijde úplně stejná jako Sue Sylvester z doby první série, když byla naprosto legendární a cokoliv jí vyšlo z pusy byla jedna zabijácká hláška za druhou. Jaime Lee Curtis se do této role hodí tak dokonale, že to snad ani není možné :)

Seriál chrlí jednu vtipnou scénu za druhou, hláškami je Scream Queens nabitý k prasknutí. Několikrát jsem musela zastavit, přetočit na začátek scény a ukázat ji celou chlapovi, ať se taky pobaví :D Nejvíc mě dostal tanec s ďáblem Chanel #2 (nebo to je #4? vůbec netuším)… Místy je to opravdu pitomost (hrdinka si nespojí 2 a 2 dohromady, že to byla její matka, která ve vaně zemřela), ale opravdu jinak seriálu nemám co vytknout, pro mě absolutní pecka. Loni jsem se zamilovala do parodujícího Galavanta, letos mé nadšení pokračuje u stejně šíleného Scream Queens. Co bude za rok? :)
  • postavy, herci, prostředí, hlášky, napětí i komedie… no všechno
  • mínusy asi automaticky přehlížím, opravdu mě nic nenapadá :D
100 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Locke

Locke

Mně to hodně sedlo. Přesně tenhle styl humoru mám rád. Jako kdo se skrývá pod maskou je mi celkem jedno,...
před 8 roky
ragelly

ragelly

Názoru od muže už se asi nedočkám, chtěla jsem vyvážit ten můj, který asi moc lidem neřekne :D Ale tak nic,...
před 8 roky
sandokan555

sandokan555

Tak nejako to islo dole vodou ..z asi najocakavanejsej novinky .. je asi navacsie sklamanie ... da sa to...
před 8 roky
Další články k tématu