3. 4. 2016

Novinka pod lupou: Wynonna Earp

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Wynonna Earp
Žánr drama / fantasy / akční
Stanice Syfy
Premiéra 1. 4. 2016
Vysílání každý pátek večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Emily Andras
Herci Melanie Scrofano, Tim Rozon, Shamier Anderson, Dominique Provst-Chalkey

Ve zkratce

Seriál je založen na IDW komiksu. Wynonna Earp sleduje pravnučku Wyatta Earpa, která bojuje proti démonům a dalším nestvůrám. Se svými jedinečnými schopnostmi a přítomností neočekávaných spojenců, je hrdinka jedinou vyvolenou, která může paranormálnu přinést spravedlnost.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál, který jsem měla v hledáčku od chvíle, kdy ho stanice Syfy oznámila. Mám hodně ráda tyto lehce pohádkové démonické fantasy s výrazným hrdinou (nebo hrdinkou), který/á dokáže skvěle nakopávat zadky příšerkám a mít u toho vždy skvělou hlášku po ruce.

Wynonna začíná slušnou úvodní scénou. Bohužel od toho momentu, kdy jste navnaděni na pořádnou jízdu, přichází zklamání. Většina zbytku epizody se vleče, příběh je plný přeplácaných nudných dialogů o ničem. Pořádná akce přichází až ke konci epizody, která vás zase navnadí na pokračování, představí hlavního zloducha a ukáže potenciál celého seriálu.

Nicméně hrdinka je fajn. Je to správná drsňačka, trošku mi připomíná Jessicu Jones (nebo z „reálného“ světa Verču Mars). Dobře se na ni kouká a je super, že ji tvůrci obdařili pořádnou dávkou sarkasmu. Naopak její mladší ségra je extrémně otravná, jejím jediným úkolem v pilotu bylo tvářit se co nejnevinněji a hrát hrdince na city (a na nervy). Co se týče detektiva, nevidím v něm žádný přínos vyjma toho, že každý hrdina musí očividně mít sidekicka a potenciální romantickou známost.
  • drsná hlavní hrdinka
  • potenciál
  • mdlé dialogy převažují nad akcí
  • vedlejší postavy nápadně přebývají
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Destiny

Destiny

Tak hrozný to nebylo. Ještě tomu dám šanci.
před 8 roky
Natálie Kasalová

Natálie Kasalová

tak jsem byla natesena a zas zklamana, proste lovci duchu nic se jim nevyrovna i kdyz v zenskym...
před 8 roky
Yellow

Yellow

O seriálu jsem si nic nezjištovala, ani neznám komiks, ale při prvním pohledu na poster jsem se lekla, že by...
před 8 roky
Další články k tématu