27. 9. 2015

Novinka pod lupou: Heroes Reborn

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Dnes má na stanici NBC premiéru dlouho očekávaná minisérie Heroes Reborn, která je volným pokračováním úspěšného seriálu Heroes.

Základní údaje

Název: Heroes Reborn
Žánr: Drama / Fantasy / SciFi / Minisérie
Stanice: NBC
Premiéra: 24. 9. 2015
Vysílání: čtvrtek od 20:00
Předskokan: -
Konkurence: Grey's Anatomy (ABC), The Big Bang Theory & Life in Pieces (CBS), Bones (Fox), The Vampire Diaries (The CW)
Tipovačka: –
Sledovanost pilotu: 2.0 / 6,09 milionu diváků (velmi dobrá)

Kdo?

Tvůrce: Tim Kring
Herci: Jack Coleman, Zachary Levi, Robbie Kay, Ryan Guzman, Gatlin Green, Henry Zebrowski, Judith Shekoni, Rya Kihlstedt, Greg Grunberg, Masi Oka, Jimmy Jean-Louis a další

O čem to je?

Minisérie Heores Reborn se odehrává pět let po skončení událostí, které se přihodily v seriálu Hrdinové. Tam jedna z nich, Claire Bennetová, ukázala celému světu svou schopnost a tím odhalila, že existují lidé, kteří jsou něčím výjimeční. Tito lidé obdaření nějakou schopností se už od tohoto okamžiku nemuseli skrývat a mohli o svých schopnostech otevřeně mluvit.

O čtyři roky později se však v Odesse v Texasu stala tragická nehoda, při které zemřela spousta lidí. Z tragédie byli obviněni lidé se schopnostmi a jsou nyní pronásledováni. Musí proto své schopnosti opět skrývat a mít se na pozoru. Děj minisérie začíná rok po této nehodě a sleduje příběhy několika hrdinů, včetně hrstky těch původních. Konspirační teoretik Quentin Frady vyhledá Noahu Benneta, aby mu ukázal pravdu skrývající se za tragédií, která se odehrála v Odesse. Doufá, že mu pomůže a ukáže světu, co se skutečně stalo. Luke a Joanne Collinsovi během tragédie v Odesse přišli o svého syna a v rámci pomsty jsou odhodlaní vyhladit všechny se schopnostmi. Mají onu tragickou nehodu na svědomí skutečně lidé se schopnostmi? Nebo to na ně celé někdo nastražil?

Pokud patříte mezi ty, kteří původní seriál neviděli, nemusíte vůbec zoufat. Tvůrce obou seriálů, Tim Kring, již dříve uvedl, že Heroes Reborn je napsán tak, aby dění pochopili i ti, kteří nejsou fanoušci seriálu Heroes. A přestože se jedná o minisérii, objednávka druhé série nebyla zcela vyloučena a Kring by se jí případně vůbec nebránil.

Podobné seriály

Alphas (Výjimeční)
Haven (Městečko Haven)
Heroes (Hrdinové)
Misfits (Misfits: Zmetci)
No Ordinary Family
The 4400 (4400)

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Já jsem spokojená. Pamatuju si ještě tu hrůzu, kterou byla čtvrtá série původního seriálu, raději na to ani nevzpomínat. Proto jsem se na Heroes Reborn ani nijak zvlášť netěšila a pilotní dvouepizodu jsem si pouštěla bez jakýchkoliv očekávání. Nakonec z toho byl lepší výsledek, než jsem si vůbec dokázala představit.

Na pilotu mi vadila jediná věc – přemíra postav. Vím, že podobně to bylo i u původního seriálu, ale tady mi přišlo, že těch lidí je snad ještě více. Nedělám si iluze, že bych si někdy zapamatovala jejich jména, budu poznávat, kdo je kdo, jen podle tváří herců. Opravdu by seriálu neškodilo několik postav a jejich dějových linií vymazat, seriál by se pěkně pročistil a zpřehlednil a hned by to byla lepší podívaná.

Kromě této výtky však nemám nic dalšího negativního. Příběh se mi líbil, byla nastíněna nová záhada, která mě zajímá, jsem zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet a jak dopadne. Pilot udělal, co měl – dokázal mě nalákat a přesvědčit o tom, že si mám seriál pustit i příští týden. Samozřejmě mluvím obrazně, nechám si ho vcelku na maraton, takováto serializovaná minisérie k tomu přímo vybízí :)

Někteří noví hrdinové zaujali, jiní až tak moc ne. Tvůrci se opět snažili dát do příběhu celý svět, což až nápadně bilo do očí (Japonsko). Ale úplně vidím, jak ta samurai girl bude dcerou Hira a všechno se nám to pěkně propojí, co myslíte vy?

+ u některých vůbec nevíte, kdo je klaďas a kdo záporák
+ stylově i obsahově se to podobá první řadě Heroes, která byla nejlepší
+ původní postavy, původní grafika
+ zajímavá záhada

- mnoho postav

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Fruiko

Musím se přiznat. Na původní Heroes jsem koukal ještě před tím, než vznikl SerialZoňácký watchlist. Tudíž jsem si nemohl odškrtávat epizody a teď si za boha nemůžu vzpomenout, jestli jsem čtvrtou řadu dokoukal nebo ne. Buď byla tak špatná, že jsem to zapomněl, nebo tak špatná, že jsem ji nedokoukal. V každém případě si vůbec nepamatuji, jak to skončilo a proto u mě měl restart čistý štít.

Hnedle na začátku, kdy se objeví známé titulky jsem byl pozitivně naladěn. Trochu jsem se sice ztrácel v množství dějových linek a časových skoků, ale Tim Kring je tímhle motáním a vzájemný propojováním příběhů proslulý a tak se mu to dá odpustit.

Co se mu odpustit nedá, jsou některé vyloženě blbé příběhové linie. A když zrovna nejsou blbé, tak do nich nacpe nějakou neuvěřitelně otravnou postavu, s kterou byste nejraději pomocí svých vlastních schopností mlátili ode zdi ke zdi a od podlahy ke stropu a stejně by to nestačilo (myslím hlavně tebe Quentine Frady!).

Jack Coleman umí a Zachary Levi si pro sebe urval všechny scény ve kterých se vyskytl. Ale tihle dva to sami neutáhnou, nebo určitě ne, pokud jejich linie budou ředěny v takovém množství jako doposud. Třeba linie s počítačovou hrou a nutné zatahování komiksů a samurajských mečů ničemu neprospělo a dokonce to vypadalo, jak když to do Heroes omylem ve střižně přimíchali z jiného seriálu.

Pokud bych hodnotil samotný pilot, bylo by to o nejspíš o dvacet procent lepší, protože druhá polovina prvního dvojdílu byla o dost slabší. Celkově Heroes Reborn spíš těží z nostalgických vzpomínek, protože většina z nás na to špatné zapomněla a pamatujeme si jen to dobré. Jenže celý seriál se na nostalgii nedá utáhnout.

+ Levi je boží badass
+ známá grafika titulků a dialogů v obraze

- příliš příběhů
- nijak úžasné nové schopnosti
- fráze „It’s coming“ vám za chvíli poleze na nervy
- celá videoherní linka
- některé efekty vypadají fakt lacině

Moje hodnocení pilotu: 50 %

Plánujete dát šanci Heroes Reborn? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
Allien.9

Allien.9

Třetí díl o poznání lepší, tak uvidíme. Třeba to nakonec nebude zas TAK špatné. ;-)
před 8 roky
24ron24

24ron24

Tak včera som si dal maratón webepizod a potom 5 epizod. A za mňa jednoznačne spokojnosť, ako ano ten úvodný...
před 8 roky
La.Volpe

La.Volpe

To jako závěrečný tři epizody dají až v lednu? V tý stanici je opravdu někdo na palici.
před 8 roky
Další články k tématu