9. 1. 2016

Novinka pod lupou: Shades of Blue

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Pokud jsou policejní dramata váš šálek čaje, pak byste rozhodně měli zkusit nový seriál Shades of Blue v hlavní roli s filmovou hvězdou Jennifer Lopez.

Základní údaje

Název: Shade of Blue
Žánr: Drama / Krimi / Akční
Stanice: NBC
Premiéra: 7. 1. 2016
Vysílání: čtvrtek od 22:00
Předskokan: The Blacklist
Konkurence: How to Get Away with Murder (ABC), Elementary (CBS)
Tipovačka: CW a HBO tipují prodloužení, SerialZone, Gorilla, NeXtweek a Edna tipují zrušení. Lid věří ve zrušení s převahou 63 % hlasů.
Sledovanost pilotu: rating 1.8 a 8,55 milionu diváků (velmi dobrá)

Kdo?

Tvůrce: Adi Hasak
Herci: Jennifer Lopez, Ray Liotta, Drea de Matteo, Vincent Laresca, Warren Kole, Sarah Jeffery, Dayo Okeniyi

Ve zkratce

Harlee Santos je newyorkská detektivka a svobodná matka, která zápasí s tíživou finanční situací. Z toho důvodu se pohybuje na velmi tenké hranici mezi dobrem a zlem. Brzy je nucena spolupracovat s FBI, která se snaží z ulic odstranit zkorumpované policisty. Harlee si tak musí vybrat konání dobra a bezpečí své dcery, nebo ochranu své policejní rodiny.

Podobné seriály

Backstrom
Murder in the First
Taxi Brooklyn
The Blacklist (Černá listina)

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Už trailer vypadal docela průměrně a pilot mě přesvědčil o tom, že nepůjde o mou oblíbenou policejní kriminálku.

Největším problémem je pro mě Jennifer. Možná herečka/zpěvačka přitáhne diváky, ale já ji mám zafixovanou buď jako Selenu, nebo jako zpěvačku a porotkyni v Idolu. Role policistky jí podle mého názoru absolutně nesedla, nevěřím jí žádnou ukazovanou emoci, i když se snaží hodně, mnohdy až přespříliš.

Samotný koncept příběhu je zajímavý. Korupce v řadách policie, zrádce, který spolupracuje s FBI a jde tak proti své skoro vlastní rodině. Není to nic, co bychom ještě neviděli, ale na papíře to i tak vypadá dobře. Zpracování už je ale horší.

Kromě Jennifer seriál zaostává i v dalších ohledech. Snaží se být přehnaně dramatický a uspěchaný, nedává příběhu možnost přirozeně se rozvinout, neustále cítíte, jak se tlačí na pilu, aby diváci měli jeden zvrat za druhým.

Plusem je určitě provázanost příběhu, vypadá to, že půjde o propojení seriality a případu týdne. To by mohlo znamenat, že na konci série nám tvůrci nachystají vygradování příběhu a nějaký smysluplný konec.
  • provázanost děje
  • koncept
  • Jennifer
  • uspěchanost
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Policejní dramata patří mezi má oblíbená, ale Shades of Blue je pro mě spíše zklamáním. Celý pilot je prakticky popis seriálu natažený do 42 minut. Během epizody se nestalo nic, co už bychom nevěděli předem na základě popisu nebo traileru.

Tvůrci se hodně snažili zdůraznit, že pro Harlee jsou její kolegové jako skutečná rodina, ve které by jeden za druhého položili i život. Jedině tak by totiž váhání nad nabídkou FBI dávalo smysl. Pro mě to však bylo málo a nějak jsem jim na tu policejní rodinu neskočila. Chyběly tomu emoce. Proto se mi zdála imunita a ochrana dcery (která kromě Harlee nikoho nemá) úplně jasnou volbou.

Co se týče hereckého obsazení, Jennifer Lopez mám zažitou z tuctu romantických komedií, takže ve mně v této roli nepůsobí tak úplně přirozeně a chvilku mi potrvá, než si zvyknu. Ray Liotta naopak mezi mé oblíbence nepatří, ale na roli zkorumpovaného detektiva Wozniaka se hodí. Jeho obličej doslova křičí „záporák“, takže mé nesympatie mu k tomu ještě pomáhají. Zbylé postavy zatím nedostaly prostor, aby se více projevily, jelikož se pilot soustředil hlavně na zmíněné duo.

Chtěla bych ale vyzdvihnout scénu, ve které jede Harlee v noci nabourat auto své dcery, aby nebyla přistižena při lži. To byl asi jediný okamžik v celém pilotu, kdy jsem s ní soucítila, protože bylo vidět její bezmoc z toho, v jaké situaci se ocitla. Konec epizody byl však velmi předvídatelný. To je přeci jasné, že Harlee je jediná, komu může Wozniak věřit. Protože zrada nejbližšího člověka vůbec není klišé. Celkově se jedná o průměr, ale možná je to jen tím, že se v pilotu nestalo nic, co už bychom nevěděli.
  • Ray Liotta
  • zobrazení korupce
  • scéna s „bouračkou“
  • celý díl je pouze popis seriálu
  • chybí emoce a uvěřitelnost
  • předvídatelnost
50 %
Mé hodnocení
gabik.029

Plánujete dát šanci Shades of Blue? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
teraxa

teraxa

Na to, jak mě zaujal trailer i přes neochotu sledovat JLo, jsem si myslela, že to může být zajímavý...
před 8 roky
verunkawrath

verunkawrath

Vyzkouším uvidím :)
před 8 roky
Pipa22

Pipa22

totez
před 8 roky
Další články k tématu