29. 10. 2021

Novinka pod lupou: More than Blue: The Series (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název More than Blue: The Series (More than Blue: Seriál)
Žánr drama, romantický
Stanice Netflix (Tchaj-wan)
Premiéra 22. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V seriálu natočeném podle filmu se nevyléčitelně nemocný muž snaží pomoci své milované najít dlouhodobého partnera.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už název napovídá, že seriál bude pravděpodobně pokračováním nějakého filmu. Asi nikoho nepřekvapí, že jsem ho neviděla a ani netuším, o co jde. Takže jsem asi při sledování prvního dílu měla trošku mezery, které budou mít vyplněné ti, co film viděli. Předpokládám, že to, co v pilotu problikávalo, byly flashbacky právě na zmiňovaný film.

I tak to ale bylo celé matoucí. Příběh se odehrával v současnosti, pravděpodobně několik let po událostech z filmu. Pak ale neočekávaně přišel flashback zpět na mládí hrdinů, kteří v současnosti ani nejsou (asi). A ten flashback trval asi třetinu dílu, jen tak for fun. Takže ve výsledku tu byly dva oddělené příběhy, které spolu nijak extra nesouvisejí.

U asijských herců se mi to stává docela často, ale tady jsem absolutně nedokázala rozeznat, kdo je kdo. Kvůli tomu jsem se v příběhu topila ještě víc, protože jsem nevěděla, kdo je zrovna na obrazovce. A přiznejme si, že i když se postavy oslovovaly jménem, tak to moc jasnosti nepřidalo.

Ve výsledku šlo o nemastný, neslaný první díl, který působil pro mě spíše zmateně a na další sledování nenalákal. Další díly vynechám.

  • milovníci filmu určitě ocení pokračování
  • pro neznalce předlohy to nebude moc dávat s mysl
  • dvě víceméně nesouvisející roviny vyprávění
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu