7. 4. 2021

Novinka pod lupou: The United States of Al (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The United States of Al
Žánr sitcom
Stanice CBS
Premiéra 1. 4. 2021
Vysílání čtvrtek 20:30
Délka pilotu 20 minut
Předskokan Young Sheldon
Konkurence Station 19, Walker, Hell's Kitchen, Manifest
Tipovačka

O čem to je?

Komedie sleduje přátelství mezi Rileym a Alem. Riley je vojenský veterán, který se jen těžko přizpůsobuje civilnímu životu v Ohiu. Awalmir (Al) je tlumočník z Afganistanu, který spolupracoval s Rileyho jednotkou a nyní přijíždí do Ameriky, aby zde začal nový život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Příjemné překvapení. Čekala jsem od toho další tuctovou komedii, a vlastně se dá říct, že do této škatulky seriál i spadá. Není to nic, co bychom tu ještě neměli. Velké plus je ale to, že dokáže pobavit.

Je fajn sledovat pohodovou komedii, u které se sami zasmějete. V průběhu prvního dílu tu bylo pár opravdu povedených vtípků, u kterých jsem se smála dokonce nahlas. Celkově se na seriál moc příjemně kouká, je to výborná oddychovka.

Postavy jsou tradiční, jaké od komedie čekáte, ničím nepřekvapí. Nejslabší článek je hlavní hrdina, u jehož rodiny Al zůstává bydlet. Ale to tak bývá obecně hodně často, že hlavní týpek je nejnudnější postava a zachraňuje to zbytek party – stačí si vzpomenout na HIMYM. Al je super, rebelská ségra taky. Ale nejvíc mě zaujal táta, kterého jsem si opravdu užila. Nevím, jestli herce znám (přijde mi povědomý), ale tady v té roli mu to dokonale sedne.

Po premiéře jsem četla na zahraničních webech, že spousta lidí seriál hned začala kritizovat kvůli tomu, že není autentický, tzv. že hlavního hrdinu nehraje skutečný Afghánec. V dnešní době je to samozřejmě obrovská tragédie, která si volá po rychlém zrušení seriálu, protože stanice nebude chtít být označována jako ta, která nejde s dobou. Ale za sebe musím říct, že mi herec v hlavní roli sedl a do role se mi hodil. Nevidím žádný problém v tom, že roli získal, protože mu sedí a dokáže ji udělat opravdu vtipnou a zábavnou ke sledování. Takže i když nemá afgánistický původ, jako herec plní to, co je jeho práce – výborně ztvárňuje svou postavu.

  • vtipy, u kterých se opravdu pobavíte
  • sympatické postavy
  • další z řady komedií, které vidíme každou sezónu
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Hrus

Hrus

Taky hral uzasne zaporaka v Under The Dome. Jinak tohle je takovy sympaticky... Uvidime jestli si...
před 3 roky
Yeorman

Yeorman

Hrál také v Big bang theory plukovníka co naverbuje kluky a jejich gyroskop.
před 3 roky
lenochod6

lenochod6

Vypadá to zajímavě a je celkem těžké najít oddechovou komedii, takže určitě přidávám do watchlistu.
před 2 roky
Další články k tématu