17. 8. 2021

Novinka pod lupou: Disparu à jamais (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Disparu à jamais (Nadobro ztracený)
Žánr minisérie, drama, thriller, mysteriózní
Stanice Netflix (Francie)
Premiéra 13. 8. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Guillaume si myslel, že udělal tlustou čáru za strašlivou tragédií, při níž přišel o dvě milované osoby. O deset let později Judith, kvůli jejíž lásce se mu znovu vyplatilo žít, náhle zmizí během matčina pohřbu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ani jsem nevěděla, že se chystá další Cobenova adaptace, tentokrát francouzská. Pilot toho zatím až tolik nepředvedl, to mě více zaujala pár měsíců stará Nevina. Každopádně podobně jsem to měla i po pilotu Safe a nakonec se z toho stala pořádná pecka. Rozhodně tedy neházím flintu do žita a dám šanci i dalším dílům, protože pokud můžu soudit z Cobenových předchozích děl, ani zde nebude nic takové, jak se na první pohled může zdát.

Každopádně první díl je hodně rozjezdový. Začíná akčně, ale scéna se odehrává daleko v minulosti a po zbytek dílu s ní není v podstatě žádná spojitost, takže jsem zvědavá, jestli se k ní příběh ještě vrátí, nebo to byla jen nepodstatná vsuvka. Ale přiznejme si, že nic, co v jeho dílech vidíme, není nepodstatné, takže předpokládám, že se ten úvod do dalšího děje dříve či později nějak promítne.

Následně děj skáče ze současnosti o čtyři roky zpět, kdy se hrdina setkal poprvé se svou přítelkyní, která se nyní pohřešuje. Scény v roce 2017 mě docela nudily. Přítomnost se mi líbila mnohem více, přináší další velkou záhadu, ale bohužel mi atmosféru kazily právě flashbacky, kterých zde bylo hodně.

Doufám, že další díly laťku zvednou a opět půjde o vydařené Cobenovo dílo, které mě udrží v napětí až do samotného závěru. Naději stále mám, ale pilot za mě spíš zívačka.

  • další Cobenova adaptace
  • serializovaná záhada
  • scény v přítomnosti
  • flashbacky
  • celý díl se nehne z místa
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Za mě asi zatím nejslabší Cobenova adaptace. Postavy byly nezajímavé, herci nevynikali. Příběh se...
před 2 roky
Další články k tématu