14. 6. 2021

Novinka pod lupou: Before We Die (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Before We Die
Žánr krimi, drama
Stanice Channel 4
Premiéra 26. 5. 2021
Vysílání
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hannah Laing je zkušená policejní vyšetřovatelka, která musí učinit nemyslitelné rozhodnutí. Její syn Christian je jako utržený z řetězu. Vypadá to, že jejich vztah již nepůjde napravit, ovšem Hannah dostane šanci na vykoupení, když se Christian zaplete do vyšetřování brutální vraždy jednoho z hrdinčiných kolegů. V kontrastu s Hanniným dysfunkčním vztahem se synem stojí úzce spjatá rodina Mimicových, kteří přijeli z Chorvatska do Bristolu a nyní vedou úspěšnou restauraci, kde Christina pracuje. Pod vedením bezcitného nejstaršího syna Davora se zde však odehrávají kriminální aktivity, které ohrožují rodinná pouta.

Trailer
Není k dispozici

A jaký je náš ortel?

Docela příjemná serializovaná kriminálka. První díl je takový seznamovací, ale nabízí několik zajímavých momentů, které jsem třeba dříve neviděla a určitě bude zábavné sledovat, jak se budou vyvíjet dál.

Moc se mi líbí vztah matky a syna. Úvodní scéna sice dost tlačila na pilu, aby znázornila důvod nevřelého vztahu této hlavní dvojice. Ale to, že následně začnou spolupracovat, aniž by tušili, kdo se skrývá na druhém konci telefonního čísla (tzv. neví, že spolupracují spolu), to je hodně zajímavý aspekt – už jen pro to vzájemné zjištění této skutečnosti si myslím, že stojí za to seriál vidět.

Co se týče případu, není tu nic extra speciálního. Záporáci se nebojí jít přes mrtvoly, což je fajn, ale že by mi z toho něco utkvělo v paměti, to se taky říct nedá. V tomto smyslu asi půjde o seriál, na který docela rychle zapomenete.

Herecké obsazení ničím nevyčnívá, ani extra nevadí, takový normál. Do oblíbených si herce po zhlédnutí určitě přidávat nebudu. Ale seriálu šanci dám.

  • spolupráce matky a syna
  • rychle se vypaří z paměti
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu