27. 10. 2021

Novinka pod lupou: Day of the Dead (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Day of the Dead
Žánr horor, zombie
Stanice Syfy
Premiéra 15. 10. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hororový seriál vypráví příběh šesti cizinců, kteří se snaží přežít prvních 24 hodin během invaze nemrtvých. Seriál je adaptací stejnojmenného fil­mu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po pilotu se nemůžu rozhodnout, jestli to má být horor, nebo komedie. Přišlo mi, že to pořádně nemá prvky ani jednoho z těchto žánrů, ale nic jiného to logicky být nemůže.

Osobně mám ráda komické, možná až parodické zombie seriály, jako je např. Z Nation. Těšila jsem se, že tady to bude něco podobného, ale první díl nepřinesl nic nového a svěžího. Jen stejné téma, které už tu bylo tisíckrát úplně stejně zpracované. Já vím, je to adaptace, takže se seriál ani nemůže pyšnit žádnou známkou originality. Ale i tak, prostě nevím, proč to vůbec vznikalo, když to nepřináší vůbec nic nového.

Na druhou stranu jasně, je měsíc Halloweenu, takže jakékoliv podobné seriály vítáme s otevřenou náručí. Chce to se pořádně začít bát, takže horory, zombie, mrazivé thrillery a podobné věci přímo vyhledávám a nikdy jich není dost. Takže pokud jste jako já, pak vám třeba Day of the Dead přijde k chuti. Jak ale říkám, nečekejte nic, co tu ještě nebylo, seriál jede jako přes kopírák všem klasickým zombie seriálům.

  • žánrově se skvěle hodí do halloweenského října
  • nevím, jestli se smát, nebo se bát (a nedělám ani jedno)
  • chybí tomu jakákoliv originalita
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
F.Valek

F.Valek

Když jsem viděl tu scénu, kde po nich jezdí sekačkou a staré mrtvoly, které měly být po pitvě zbaven krve,...
před 2 roky
Další články k tématu