29. 11. 2021

Novinka pod lupou: The Sex Lives of College Girls (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Sex Lives of College Girls
Žánr komedie
Stanice HBO Max
Premiéra 18. 11. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři osmnáctileté spolubydlící se společně snaží vypořádat se studiem na škole Evermore College ve Vermontu. Vysokoškolačky překypují hormony a chtíčem, mají rády sex a stejně tak, jak se mají rády, tak si i lezou na nervy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Asi mám favorita na letošní nejlepší novinku. Na tento seriál jsem se těšil od loňského října, kdy byl seriál objednán, a to čekání za to stálo. Na konci pilotu jsem si uvědomil, že jsem si díl užíval tak moc, až jsem zapomněl, že mě čeká psaní názoru, takže jsem nad tím při sledování vůbec nepřemýšlel. Pilot tak rozhodně splnil svůj záměr.

Děvčata nezklamala, bavila mě od začátku do konce, naprosto jsem jim to žral, takže paráda. Jenom mě celou dobu děsili ty pohledy Bely, ten úsměv (i z plakátu) je strašidelný. Scénář je napsaný perfektně, i když jsem měl pocit, že vím, co přijde, čekalo za rohem něco úplně jiného. Vlastně jsem špatně odhadl snad tři ze čtyř holek a přiřadil jim příběh některé jiné. Což je za mě neskutečně bezva, protože mě tak díl nepřestával bavit.

Příběh mě úplně vtáhl, měl jsem pocit, jako bych byl přímo v ději, rozjížděl to na párty, přihlížel v kavárně Kimberly srovnávající si pořádek, prostě seriál měl u mě přesah z obrazovky. Líbí se mi chemie mezi postavami, zvraty, které by si jiné seriály šetřily do druhé půlky řady, ale tady to scenáristé odpálili hned. Vlastně asi i díky tomu (a taky produkci HBO Max) to působí dospěleji než kdejaká teen záležitost.

Pro mě to byla prostě neskutečně super oddychovka, kterou jsem si užil a sledoval opravdu proto, že chci. Těším se, až vyjdou všechny díly a já si užiju všech zbylých devět dílů najednou maratonem. Seriál má rozhodně velký potenciál, ať už jako jednosezónní záležitost nebo něco delšího.

  • vtáhne
  • dospělejší
  • nečekané zvraty
  • prostředí
  • oddachovka
90 %
Mé hodnocení
jesmot

O tomhle jsem předem věděla jen to, že tam má hrát Pauline Chalamet – sestra Timothée Chalameta (tak teď vůbec netuším, jestli se to jméno dá skloňovat), ale ani jsem nevěděla, která slečna to vlastně je. Hned v první scéně se mi ale vše vyjasnilo, podoba se nezapře, byť si krásu v genech vybral Timmy.

Čtyři hlavní hrdinky jsou velice zvláštní směska. Jako jo, jsou mi sympatické, ale vlastně mi ani jedna nijak extra nepřirostla k srdci a něco mi říká, že se to ani v průběhu nezmění. Už od začátku jsem si říkala, která z nich bude asi tak zastupovat LGBTQ+ komunitu, nevěřila jsem, že by ani jedna, ale výsledek mě stejně docela překvapil, což je fajn. Prostředí univerzity krásné a vysokoškoláci mezi tou hordou středoškolských seriálů velká paráda. Hodně mi to připomnělo Sexify z dílny polského Netflixu, akorát že zábavnější.

Entusiasmus Bely doslova do všeho, co dělala, byl k popukání, neskutečně mě ta holka bavila. Teď doufám, že to brzy nepřepálí (už tady měla namále) a nezačne mě spíš iritovat. Pobavilo mě taky, když Whitney prohlásila, že ona chce “muže” a ne “kluky”, a přitom má něco s tím trenérem, který vypadá mladší než ona. Tahle dvojice mě obecně fakt nebavila, vůbec jsem mezi nimi necítila žádnou chemii. A podle všeho to vypadá, že jsem necítila správně.

Je tam hodně, hodně předvídatelných potenciálních romantických linek, tak jsem zvědavá, kterých se ujmou, protože některé se mi vůbec nezamlouvají. Je možné, že třeba nakonec překvapí a pojedou jinými směry, ale tomu bych se – už jen díky vývoji děje v pilotu – asi dost divila. Celkově jsem si to užila, pilot disponuje velmi přirozeným, nenásilným humorem a utekl jako voda i přes tu délku. Mindy Kaling prostě umí.

Rozhodovala jsem se s hodnocením mezi 80 a 70 %. Nakonec zaokrouhluji nahoru, ale věřím, že až budu po konci první série (na jejíž zhlédnutí se jinak moc těším) frustrovaná z toho, kam se ubíraly ty milostné vztahy (přestože je už teď předpovídám), hodnocení snížím :D

  • univerzita
  • fakt jsem se bavila
  • ideální oddychovka
  • ústřední čtveřice
  • předvídatelné milostné linky do budoucna, které se mi nelíbí
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Jsem nadšená. Nedoufala jsem mít velká očekávání, i když název trošku napovídal, že by to mohlo spadat do mého žánru. Ale pilot nejen příjemně překvapil, ale dokonce zaujal tak, že ho rozhodně zařadím do své letošní top desítky, a to možná dost vysoko.

Bylo to ještě lepší (čti: pro mě zábavnější), než bych kdy doufala. Čtyři hlavní hrdinky jsou každá úplně jiná, ale líbí se mi, že si k sobě hned na začátku našly pouto a vypadá to, že si budou vzájemně oporou, což se mi moc líbí. Prostředí vysokoškolského kampusu miluju od dětství. Hodně mě pobavilo, jak tam jejich koleje vypadají – propastný rozdíl mezi tím, co máme k dispozici v našich končinách. Nevím, jestli takhle skutečně vypadají americké koleje, ale jestli jo, tak bych si tam přála taky studovat :-)

Mix dramatu a odlehčenějších komediálních prvků seriálu perfektně sedí. Hodně tomu pomáhá povedený scénář, díky kterému hrdinky z pusy vypouští skutečné perly a nemůžete si je všechny nezamilovat.

Jako by toho nebylo dost, co mi seriál prodává, tak tady je ještě neodolatelný Gavin Leatherwood alias Nick Scratch ze Sabriny. Co víc si ke štěstí přát?

  • všechny čtyři hrdinky
  • všechny ostatní postavy
  • prostředí vysokoškolského kampusu
  • dramatické i odlehčené prvky
  • nemůžu se dočkat maratonu
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu