20. 6. 2021

Novinka pod lupou: Eden (Spectrum Originals)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Eden (AU)
Žánr drama
Stanice Spectrum Originals
Premiéra 12. 6. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Idylické pobřežní městečko skrývá temná tajemství. V australském městě Byron Bay dojde ke zmizení mladé dívky. Každá epizoda je vyprávěna skrze perspektivu jedné z postav. Záhada se postupně odkrývá z různých úhlů pohledu a tajemství, která tvoří tuto údajnou nirvánu, vyplouvají na povrch.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Docela slabota. Seriál má hodně zvláštní atmosféru, která mi úplně nesedla. Je hodně pomalý, zasazený do mlhového filtru, kombinuje dlouhé pohledy, málo slov, náznak lesbické romance a zločin.

Podle popisu to vypadá na takovou všehochuť, ale po pilotu mi to přišlo jako uměle splácnuté dohromady, aniž by k sobě jednotlivé části pasovaly. Příběh se začne trošku rozvíjet až v posledních minutách, kdy zjistíme, že se něco stalo a alespoň tušíme, jak budou příběhově navazovat další díly.

Ani tak mi to ale za sledování dál nestojí. Pilot nedokázal přesvědčit o tom, že by si Eden měl zasloužit místo v mém watchlistu.

  • závěr
  • pomalé tempo
  • zvláštní filtr
  • nic se tam nestane
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu