24. 10. 2021

Novinka pod lupou: The Billion Dollar Code (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Billion Dollar Code (Kód za miliardu dolarů)
Žánr životopisný, krimi, drama
Stanice Netflix (Německo)
Premiéra 7. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 67 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Seumas F. Sargent, Lukas Loughran

O čem to je?

Dva němečtí počítačoví průkopníci se pouštějí do soudního sporu se zdánlivě neporazitelným protivníkem, aby byli uznáni za vynálezce algoritmu Google Earth. Seriál osvětluje jak hackerskou scénu v Berlíně po sjednocení v 90. letech, tak idealistický svět raného Silicon Valley a tvrdou realitu mnohamilionového procesu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle je hodně zajímavý seriál! Nedostává se mu žádné pozornosti, což není moc překvapivé, jelikož jde o německý kousek bez jakékoliv propagace nebo známých tváří. Ale jde o příběh podle skutečné události a po pilotu jsem moc zvědavá, jak příběh pokračoval dál a jestli se hrdinům podařilo soudní spor vyhrát.

První díl je sice delší, ale kromě představení hlavních postav nás bez zbytečného zdržování vhodní přímo do centra dění, takže hned víme, o co se jedná. V příběhu se neztratíte, je představen přehledně, srozumitelně a nápaditě, takže si i přes dlouhou stopáž dokáže udržet pozornost diváka od začátku do konce.

Pro dnešní mladé diváky to navíc bude zajímavý pohled na počátky věcí, které v dnešní době považujeme víceméně za samozřejmost. Ani se nechce věřit tomu, že ti, co vyrůstali před rokem 2000, neměli internet, počítač, mobil apod., rozhodně to nebyla samozřejmost. Vidět, že něco tak průkopnického jako online mapy vzniklo už v první polovině 90. let, a navíc v jakých podmínkách tito talentovaní lidé pracovali a jak velkou představivost museli mít, to je prostě neskutečné a rozhodně si to zaslouží uznání.

  • podle skutečné události
  • upoutá a udrží si pozornost
  • ihned vtáhne do děje
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
AislinK

AislinK

Tak tohle vypadá taky, že by mě bavilo. Tož ten seznam chci vidět nekončí a nekončí :D
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Teda přiznám se, že jsem nečekala ten plot twist ve třetím díle, když jsme se dozvěděli,...
před 2 roky
Další články k tématu