14. 3. 2021

Novinka pod lupou: Delete Me (Viaplay)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Delete Me
Žánr drama, thriller
Stanice Viaplay (Norsko)
Premiéra 7. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dvě nejlepší kamarádky Marion a Marit právě dokončují střední školu. Ale ve světě, kde je status vším, se brzy naučí, že nevinný malý vtip se může nečekaně rozšířit a navždy změnit jejich životy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pokud jste Generation přirovnávali k Euforii, tak jste ještě neviděli tuhle novinku. Výrazná psychologická i vizuální stránka, problémy teenagerů a zkažený život, toho všeho se dočkáme hned v pilotu.

První díl má půl hodiny, na mě ale působil delší. Asi tím, že vytváří hodně těžkou atmosféru, na kterou se až tak dobře nedívá. Na sledování musíte být v té správné lehce depresivní náladě, jinak se do toho nemáte šanci dostatečně ponořit a seriál si až tolik neužijete.

Ale tím neříkám, že to bylo špatné. Zmíněná vizuální stránka vypadá opravdu dobře, a to i díky tomu, že holky trénují jako aquabely. Kamera je řešená dost netradičně a volný střih vám umožní si tyto netypické záběry užít do sytosti. Jeden příklad za všechny: Hrdinka sedí na kraji bazénu a má nohy ponořené do vody. Scénu sledujeme z úhlu ze dna bazénu a vidíme, jak se obraz vodou láme a nohy vypadají jako oddělené od těla.

Samotný příběh mi až tak silný nepřišel. Je vyprávěn dosti útržkovitě, v náznacích, nevíme, co přesně se stalo a jak se z nejlepších kamarádek staly holky, které se skoro (nebo doopravdy?) pozabíjely při rvačce pod vodou.

Asi zkusím celou sérii, ale nečekám, že bych si seriál zamilovala.

  • vizuální stránka
  • aquabely
  • depresivní styl nesedne každému
  • první díl až tolik neřekne
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Tesa.

Tesa.

Tiež mi ten pilot prišiel dlhší než bol. Možno aj tým, že tie prvé dve scény boli výrazne dynamickejšie ako...
před 3 roky
chisko6

chisko6

Název mě zaujal, zbytek už asi zase tolik ne:D
před 3 roky
Další články k tématu