22. 1. 2021

Novinka pod lupou: Fate: The Winx Saga (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fate: The Winx Saga (Winx Saga: Osud)
Žánr fantasy, teen, horor
Stanice Netflix
Premiéra 22. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hraná adaptace italského animovaného seriálu Winx Club sleduje příběh dospívání pěti víl, které studují na magické škole v Otherworldu. Zde se musí naučit, jak pracovat se svými schopnosti, ale také se vypořádat s prvními láskami, rivalstvím a monstry, která ohrožují jejich existenci.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Myslím, že tato novinka se pro Netflix stane jasným hitem. Perfektně cílí na mladé publikum, které se u seriálu zaručeně dobře pobaví. Pokud se vám líbily seriály jako The Magicians nebo Shadowhunters, tohle spadá do stejného soudku.

První epizoda příjemně rychle utíká. Seznamujeme se se všemi postavami, ale tak nějak přirozeně, nic není přehnaně uspěchané, ale ani zdlouhavě rozvleklé. Postavy vypadají sympaticky. I když neznám předlohu, hraná verze její znalost nevyžaduje, v příběhu se dá úplně bez problémů orientovat. Naopak je zábavné postupně zjišťovat, co která víla dokáže.

I když tomu temnota nechybí, v první řadě jde samozřejmě o teen seriál, takže se neobejdeme bez romantických dějových linek. Pilot naznačil potenciální milostný trojúhelník, ale když už se tu u výroční GLAAD zprávy strhla taková diskuze, nedá mi to, abych nepochválila i jemný náznak LGBTQ crushe. Každopádně vztahy obecně v první epizodě nebyly kladeny do popředí, příběh se sosutředil především na představení postav, vykreslení světa a číhajícího nebezpečí.

Moc se mi líbí vizuální efekty. Zářící oči, ohýnky v dlaních a jejich odraz ve tváři. Vizuálně seriál vypadá opravdu moc pěkně a je radost na něj koukat. Doufám, že tyto na výrobu náročnější efekty nebudou ustupovat a budou nás provázet celým seriálem.

Za mě maximální spokojenost. Seriál míří do watchlistu a sama jsem zvědavá, za kolik let se k němu dostanu, až mu Netflix oznámí konec.

  • všechny víly
  • efekty
  • vizuální stránka
  • rodinné drama Bloom byla asi jediná nezajímavá část
80 %
Mé hodnocení
ragelly

O animovaných seriálech vím, ale nikdy jsem nebyl jejich vášnivým divákem… asi jsem nebyl onou cílovou skupinou. Když jsem však na internetu uviděl trailer na fantasy seriál, ve kterém hraje Abigail Cowen, tak jsem si řekl, že se na to podívám. Až následně jsem si uvědomil, že se jedná o adaptaci, tedy spíše reimaginaci Winx Club animáků, která ale na rozdíl od nich bude trochu dospělejší a drsnější.

První věc, co mě zaskočila, byla samozřejmě již zmíněná Abigail Cowen, kterou většina z vás zná z nedávno ukončené Sabriny jako Dorcas. Já si jí ještě pamatuji jako Miu, zesnulou dceru hlavního hrdiny seriálu Wisdom of the Crowd. No a čím mě zaskočila? Tím, čím už mě zaskočila i v Sabrině, kde hrála úplně jinou postavu než ve WotC a samozřejmě zde hraje opět úplně typově jinou postavu, což asi trochu svědčí o jejích hereckých schopnostech. A ani další ženské postavy nebyly špatné, každá měla něco do sebe. Co se týče mužských postav, tak tam je to trošku horší, jelikož tam jsou spíše do počtu a jen jako „pěkné obrázky,“ doufám, že se jejich postavy trochu vyvrbí.

Co se týče příběhu, tak hlavní premisa nevypadá jako něco, co jsme tu ještě nikdy viděli, ba spíš naopak. V pilotu jsem viděl několik klasických příběhových prvků, které jsme už viděli někdy dřív, a to nejen jednou. Ať už mluvím o škole pro magické bytosti, nebo přípravě teenagerů na boj proti temným silám a podobně. Osobně se spíše těším na osobní příběhy hlavních hrdinek a pokud se zadaří, tak i ty od „hlavních“ hrdinů, jejichž postavy jsou opravdu velmi plytké. A co jsme mohli z tohoto fantasy světa vidět, tak se v něm určitě bude ukrývat nějaký ten zajímavý lore, který určitě bude čerpat z toho mnoho let budovaného v animovaných seriálech. Ale samozřejmě předpokládám, že už i nyní přišli tvůrci s něčím vlastním.

  • Abigail Cowen jako Bloom Peters
  • ostatní hlavní hrdinky
  • osobní příběhy
  • zajímavý fantasy svět
  • mužské „hlavní“ postavy
  • hlavní premisa
70 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Matuush

Matuush

V druhé polovině 2020 jsem zhlédla docela hodně "magických" seriálů a musím říct, že tohle,...
před 3 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Winx, pokud nějaký komiks měli, tak až jakoby na motivy seriálu animovaného, WITCH to mělo naopak..ale...
před 3 roky
frozennort11

frozennort11

keby to hodnotim ako samostatny serial tak je to super ale ked sa to hodnoti ako adaptacia winx clubu tak az...
před 3 roky
Další články k tématu